Kavun çekirdeklerini sakın atmayın!
Kavun yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden biri. %95'i su olan kavun, içerdiği zengin vitamin, mineral içeriğiyle sağlığımıza oldukça faydalı bir besin. Ancak kavunun çekirdekleri de gerçek bir şifa deposudur. Genellikle çoğu kişi tarafından kavun kesilince çekirdekleri atılır. İşte kavun çekirdeklerini değerlendirmenin en güzel yolu…
Sütlacın kıvamı nasıl olmalı? Ev yapımı sütlaç tarifi…
Sütlaç, üç beyazın süt, pirinç ve şekerin buluşmasıyla ortaya çıkan hafif bir tatlıdır. Sütlü tatlılarımız arasında belki de en çok bilinen ve sevileni sütlaçtır. İlk türkçe sözlük Divan-ü Lügat’it Türk’te ‘Uwa’ isminde bahsedilir. Tarifi, ‘pirinç pişirildikten sonra, soğuk suya konur, sonra suyu süzülerek içine şeker atılır, soğuk olmak üzere yenir.’ diye yazılmıştır…