DEM'den silah bırakma sonrası ilk açıklama
Terör örgütü PKK üyesi bir grubun silah bırakma görüntülerinin ardından DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'dan ilk açıklama geldi.
DEM Parti çözüm süreci için üçlü komisyon önermiş!
DEM Partili üst düzey bir yetkili, çözüm süreci kapsamında silahların bırakılması için üçlü komisyon önerdiklerini, ancak AK Parti’nin net bir tutum ortaya koymadığını belirtti.
HEDEP’ten ‘CHP’yle görüşme’ sorusuna yanıt
HEDEP Eş Genel Başkanı Oruç, ‘CHP’yle görüşmeniz olacak mı’ sorusuna cevap verdi. Oruç “Şu an bir görüşme talebi yok. Biz tüm siyasi partiler ve toplumsal dinamiklerle zaten seçimleri konuşmak üzere görüşmeye açığız” dedi.
YSP kongresinde isim değişikliği geldi, HEDEP eş genel başkanları belli oldu
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) isminin 4. Olağan Büyük Kongre'de tüzük değişikliğiyle Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesinin ardından eş genel başkanlıklar için seçim yapıldı.