Ne tarla ne sera bu kez hasat sokakta: Günde 200 kilo toplanıyor...
Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentin cadde ve sokaklarını süsleyen turunç ağaçlarının meyvelerini düzenli olarak toplayıp, Ada Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ne teslim ediyor.
Kışın neden turunçgil meyveleri tüketmeliyiz?
Sonbahardan itibaren özellikle kışın çokça tüketilen turunçgiller, sadece C vitamini kaynağı değil, B vitaminleri ve mineraller de içerir. Peki kış aylarında turunçgilleri neden ve ne ile beraber tüketlmeliyiz? Hepsi haberin devamında...
Diyetisyenler önerdi: Gripten korunmak için bu sebzeleri tüketin
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında ani değişimler yaşanması Aralık ayında grip vakalarında artışa neden oluyor. Gripten korunmada aşı, kişisel hijyen kurallarına dikkat etme gibi önlemlerin yanında bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yeterli ve dengeli beslenme önemli yer tutuyor.
Deprem bölgesinde 'turunçgil hasadı' uyarısı
Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Başta Hatay olmak üzere turunçgil üretiminin yüzde 60'ı, depremden etkilenen bölgelerde üretiliyor. Ürünlerin hasat zamanı geliyor. Hasat zamanında tamamlanamazsa bir sonraki yılın ürünlerinde de azalma meydana gelebilir, meyve kalitesinde bozulmalar yaşanabilir" dedi.
Profesör uyardı: 'Turunçgil' üretimi tehlike altında
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Bitki Sağlığı Kliniği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şener Kurt, Türkiye’de daha önce görülmeyen ve turunçgillerde bir çeşit kansere neden olan hastalık tespit ettiklerini, üreticilerin yaptığı yanlış tedavi sonucu turunçgil üretiminin tehlike altında olduğunu söyledi.