Arif Kızılyalın

Eski Açık ‘Gri’ deyince!

27 Mayıs 2018 Pazar

Galatasaray’ın seçimi vardı dün... Aidatını yatıran 9 bine yakın üyeden 4803’ü sandık başına gitti. Elbette uzun bir aradan sonra 4 adayın birden yarışa girmesi, ‘küskün’ isimleri yeniden camiaya döndürmüştü...
Belli ki ocak ayındaki olağanüstü genel kurulla göreve gelen Mustafa Cengiz, kazanılan lig şampiyonluğunun rüzgârını arkasına almış. Daha doğrusu taraftarların, tribünlerin ruhunu okşadı Mustafa Cengiz. Rakibi Dursun Özbek’in de özellikle son 1.5 yılında TT Arena’da istenmeyen kişi konumunda olduğunu düşünürsek, aslında dünkü sonuç sürpriz değil.
Elbette Galatasaray’ın üye profili ile tribün yapısı bir değil. Ne var ki, üyelerin tamamının aynı zamanda - hem de fanatik - taraftar olduğunu hesaplarsak, Tevfik Fikret Salonu’nun da ‘Eski Açık gri” demesi yadırganmamalı.
Seçim öncesi genel kanı Mustafa Cengiz ile bir önceki başkan Dursun Özbek’in çekişeceği yolundaydı. Öyle de oldu. Ancak Cengiz ve yenilenen ekibi bir önceki seçime göre ‘kan kaybetmemiş’, bilakis üyelik numarası kıdemli isimler dahil, herkesin takdirini kazanmıştı. Örneğin 109 ve 110. dönem Galatasaray Lisesi mezunu üyelerin oy kullandığı Dursun Özbek’in sandığından (3 numaralı sandık) bile Mustafa Cengiz önde çıktı. (82-72). Eski Başkanlardan Duygun Yarsuvat’ın da Mustafa Cengiz’in yanında durması sanırım ‘ağabey’ üyelerin tercihinde etkili olmuş. 5. sandık ise Mustafa Cengiz’in başkanlığının müjdesini verir gibiydi.
5. sandığın önemi aradaki farktan değil, bu sandık 7 seçimdir kulübün önünden geçmeyen Adnan Polat’ın oy kullandığı alan ve küskün başkanın da Mustafa Cengiz’e oy attığı biliniyor. Bu sandık da zaten seçimin kırılmasına neden oldu çünkü Mustafa Başkan 104-62’lik bir fark yakalayacaktı.
Gelelim kırmızı listeye; yönetim kurulunda da göz kamaştıran isimler vardı. Adnan Öztürk, Burak Elmas, Mete İkiz, Tuncer Hunca ses getirdiyse de “Dursun Bey yeniden dönmesin” diyenler ‘ortak akıl’la Mustafa Cengiz’i desteklediler.
Elbette Mustafa Bey’in ekibindeki Abdurrahim Albayrak’ın ‘yürekten’ tavrı da bu sonuçta etkili. Seversiniz, sevmezsiniz, Abdurrahim Bey her seçimde belirleyici oluyor.
Eski sporcu, daha doğrusu branşların dağılımında ise bu yıl roller değişti. Geçen seçimde kürekçiler Mustafa Cengiz demişti, dün Remzi Tan ve Metin Öztürk nedeniyle bölündüler, ancak Mustafa Cengiz, akılcı bir hamle ile yönetimine hem de kadın bir yüzücü olan Banu Vahapoğlu’nu alınca su sporlarıyla Kalamış’a “Mustafa Cengiz” demek düştü.
Ali Fatinoğlu ise sadece Kuruçeşme Adası kozu ile 200’lü rakamları buldu, ilk seçimiydi, deneyim kazandı.
Sonuçta tribünlerin, camianın istediği bir sonuç çıktı dün. En azından, en zor günde tonla borç varken ateşten gömleği giyen Mustafa Cengiz’e, vefasızlık yapmadı üyeler. Çünkü uçan kuşa bile borçluyken göreve talip olmak, basketbol takımını kümede tutmak, kadın basketbol takımını ULEB Şampiyonluğuna taşımak, futbol takımını da 21. lig şampiyonu yapmak her babayiğidin harcı olmasa gerek.
Bu bağlamda Mustafa Cengiz’i kutlamalı caima.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları