Cüneyt Arcayürek

Yanıtlanamayan Soru...

14 Nisan 2015 Salı

Seçim güvenliğini sağlayacakmış.
Söyleyen Başbakan ve AKP Genel Başkanı Bay AD!
Oysa 7 Haziran’da, geçen seçimlerde olduğu gibi yüzde 50-52 arası oy alamayacağını, vesayeti altında olduğu ağabeyi de kendisi de biliyor.
Bu nedenle seçim güvenliğini değil, güvensizliğini kanıtlayacak olayları savunuyor.
Oy oranının düşmemesi için yapmayacağı yok!
CHP’nin kedili reklamını engellemeye kalkışması, bu iktidarın gitmesini öngören muhalefetin alkışlanmasına bile tahammül edememesi, ne hallere düştüğünün somut işaretleri..
Partinin bir numaralı genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bir iki gün önce TV’lerde uzun zaman iktidarda kalan AKP’nin gitme zamanı geldiğinden, koalisyon döneminin açıldığından söz etti.
Oysa Saraylı ile seçim beyannamesine Saraylı’yı ürkütmemek için, kalemi ile başkanlık sistemine partinin yandaş olduğunu bizzat yazan Başbakan, burunlarından kıl aldırmıyorlar..
Yine türlü vaatler eşliğinde seçimi kazanacaklarını söylüyorlar.

***

Şurası muhakkak; AKP’nin 7 Haziran seçimini daha fazla vekille kazanmak, öncelikle
HDP’nin barajı aşmasına yardımcı olacak AKP’den oy almasını önlemek için, partisel ve devletsel her türlü olanağı kullanmakta bir an tereddüt etmeyeceği medyanın aylardır tartıştığı başlıca konuydu.
HDP’nin barajı aşması nasıl engellenebilir?
Bu soruyu ülke gerçeklerini ve bugüne dek yaşananları bilen sade bir vatandaş kolaylıkla yanıtlayabilir.
HDP’yi PKK’nin siyasal uzantısı olarak yıllardır suçlayanlar; bu partinin Türkiye partisi olamayacağını ve Başbakan’ın dün yinelediği gibi, terörle seçmene baskı yapacağını...
...Ağrı’daki askerle PKK çatışmasının bu kanıyı belgeleyen bir olay olduğunu söylüyorlar.

***

Şayet Başbakan’ın söylediği gerçekse; barajı aşmak sınırında mücadele veren HDP’ye Ağrı olayı PKK’nin yaptığı zamansız, anlamsız ve gereksiz en büyük kötülüktür.
Zaten Bay RTE de hemen HDP’yi terörizmden yararlanan parti olarak suçladı.
Bu partiye oy vermek PKK terörüne oy vermekle eşdeğerdir demeye getiriyor.

***

Olayı derinlemesine yerinde araştıran, inceleyerek yazan Ahmet Şık, olayın geçtiği Diyadin’de konuştuğu insanların, çatışmanın ardından şu soruyu sorduğunu yazıyor:
“Neden şimdi operasyon oldu?”
Evet, yöre insanları seçim kampanyasının alanlarda başladığı ilk gün bu operasyonun nedenini karşılayacak doyurucu bir yanıt arıyor, ama şimdilik bulamıyor.
Zira HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çatışmanın daha önce kurgulandığını, o kadar ki askerlerin yaralılarını ölsün diye olay yerinde bıraktıklarını ve yaralıları çarşaflarla oradaki çatışmaya canlı engel olan halkın kaldırdığını içeren vahim bir suçlamada bulundu.
Başbakan bu iddiaya, sahibini yalancılıkla suçlayarak karşılık veriyor ama.. şu haber, ister istemez acaba gerçekten seçimi etkileyecek, kurgulanan bir operasyon mu yapıldı sorusunu akla getiriyor:
“Genelkurmay, PKK’nin, etkinlikteki vatandaşlara seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri için baskı yapacağı yönündeki bilgi üzerine bölgeye gidildiğini açıkladı.”

***

Askerin asıl görevini ifade etmek amacıyla Başbakan’ın söylediği “İktidar ne derse TSK itaat eder” cümlesi, AKP’nin askeri de kullandığını içeren haklı yorumların desteği oluyor elbette.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları