MHK Kötü Yakalandı!

11 Eylül 2012 Salı
\n

Son yazımda Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) meydana gelen skandallardan bahsetmiştim. Ancak TFFdeki yetkililer hatalarından ders almak yerine her gün başka skandallara imza atmaya devam ediyor. Pazar gecesi Kanaltürkte yayımlanan Futbolizm programında Merkez Hakem Kurulu (MHK) adına öylesine büyük bir skandallar dizisini ortaya çıkarttık ki hakemliğimizi yönetenlerin yetersizliğini ve ciddiyetsizliğini görmek, TFF yönetiminin bu durumlara seyirci kaldığını anlamak hakem toplumu ve Türk futbolu adına gerçekten çok üzücüydü.

\n

Dünyanın her yerinde yeni futbol sezonu başlamadan önce hakemler fiziksel testlere tabi tutulur ve burada başarılı olan hakemler sezon içindeki maçlarda görev alır. Bizim MHK ise bir ilke imza atarak sezonun ilk 3 haftası oynandıktan sonra Süper Lig hakem ve yardımcı hakemlerini Ankarada fiziksel testlere tabi tuttu. Ankaradaki koşu sınavında FIFA kokartlı hakem Tolga Özkalfa 150 metrelik koşuların 12ncisinde başarısız olup koşuyu bırakmasına rağmen oradaki MHK yetkilileri tarafından sınavı geçmiş gibi gösterilmek istenince atletik testleri izleyen UEFA Hakem Kurulu Üyesi Hollandalı Jaap Uilenberg duruma müdahale ederek kendisi için Tolga Özkalfanın koşularının geçersiz olduğunu oradaki görevlilere söyledi.

\n

Bu koşularda diğer hakemler başarılı olurken, Tolga Özkalfa ile beraber üst klasman hakemleri Deniz Çoban ve Mürvet Sezer de başarısız oldu. Ancak TFFnin resmi internet sitesindeki yazıda ise Ankara da yapılan atletik testlerde Deniz Çobanın sakatlığı nedeniyle koşuyu yarım bıraktığı, diğer tüm hakemlerin ise başarılı olduğuaçıklandı. TFF bu açıklamasıyla sadece Türk futbol kamuoyunu değil, aynı zamanda FIFAyı da kandırmaya ve aldatmaya yeltendi. Çünkü Ankarada yapılan atletik testlerde başarılı olamayan Tolga Özkalfa, bugün İngilterenin Wembley Stadında oynanacak İngiltere-Ukrayna Dünya Kupası grup eleme maçında Cüneyt Çakırın dördüncü hakemi olarak görev yapacak. Yani maç öncesinde ya da karşılaşma esnasında Cüneyt Çakır herhangi bir rahatsızlık geçirse İngiltere-Ukrayna maçını atletik testlerden başarısız olmuş fiziksel açıdan müsabaka yönetmeye uygun durumda bulunmayan Tolga Özkalfa yönetecek. İşte bu durum bile uluslararası alanda Türk futbolu adına başlı başına bir skandal olarak ortaya çıkıyor.

\n

Yaşananları açık şekilde ortaya koymamın, TFFnin internet sitesinde Tolga Özkalfanın koşmuş gibi gösterildiği haber için MHK yetkililerini yalancılıkla suçlamam ve istifaya davet etmem üzerine dün federasyonun internet sitesindeki yazının içeriği hemen değiştirildi; Tolga Özkalfanın da koşularda başarısız olduğu resmen açıklandı. Yani TFF kendi internet sitesinde MHK yetkililerince gerçekleştirilen yalanını kabul etti ve doğruları açıklamak zorunda kaldı. Peki bu kadar skandalın üzerine gözümüzün içine baka baka yalan söyleyen MHKye nasıl inanacağız? Onların yapmış olduğu hakem atamalarına nasıl güveneceğiz? Benim için Zekeriya Alp başkanlığındaki MHK fiilen olmasa da etik değerler açısından bitmiştir ve hemen istifa etmeleri gerekmektedir. Bakalım TFF Başkanı ve yönetimi bu konuyla ilgili ne yapacaklar?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları