Skandallar!

08 Eylül 2012 Cumartesi
\n

\n

Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF yönetimi, kurulları ile beraber göreve başladığından bu yana aldığı kararlar, yaptığı icraatlarla tel tel dökülüyor, özellikle de PFDK taraflı kararlarıyla futboldaki adalet duygularını incitmeye devam ediyor. G.Saray-F.Bahçe Süper Kupa maçında hakem Cüneyt Çakırın boğazına sarılarak itekleyen ve kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Engin Baytarın madalya töreninde bizzat TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından boynuna madalya takılarak ödüllendirilmesi federasyon adına tarihe geçecek bir skandaldı.

\n

PFDKnin Engin Baytara kestiği 11 maçlık cezaya, G.Saray tarafından yapılan itiraz için Tahkim Kurulunun verdiği karardaki açıklamalar ise şaşkınlık yarattı. Futbol Disiplin Talimatının 45/3 maddesinde TFF mensuplarına ve hakemlere yapılan saldırılarda en az 10 maç ceza verilmesi gerektiği açıkça yazmasına rağmen PFDK Başkan ve üyelerinin Cüneyt Çakırı hakem ve TFF mensubu görmeyerek bu saldırı için Engin Baytara 8 maç ceza vermiş oldukları ortaya çıktı.

\n

Ayrıca Cüneyt Çakır ve 4. hakem Süleyman Abaya ayrı ayrı Engin Baytar tarafından yapılan hakaretler yine PFDKce hakaret değil de sportmenliğe aykırı hareket olarak değerlendirilmiş ve her iki hakaret için 3+3=6 maçlık ceza yerine 1+1=2 maç ceza verilmiş olduğu bizzat Tahkim Kurulunun kararında yer aldı. Yine Tahkim Kurulu kararında Baytarın F.Bahçe taraftarlarına etmiş olduğu küfürlerin de PFDK tarafından hatalı bir şekilde en alt sınırdan cezalandırılmış olduğu, Tahkim Kurulu kararları içinde yer alan bir başka önemli konuydu. Tahkim Kurulu kararlarındaki değerlendirmelere baktığımız zaman Engin Baytarın en az 16 maç ceza alması gerektiği ancak PFDKnin bu oyuncuya 11 karşılaşma ceza vererek talimatları adil olarak yorumlamadığını ve hatalı kararlar vermiş olduklarını anlayabiliyoruz.

\n

Süper Kupa finali sonrası hakeme yönelik sportmenliğe aykırı davranışta bulunan F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocamana men cezası vermeyerek sadece 10 bin TL para cezası kesen PFDK, aynı şekilde hakeme yönelik sportmenliğe aykırı davranışta bulunan Bursaspor Antrenörü Mutlu Topçuya ise 1 maç men ve 15 bin TL para cezası vererek kararlarını talimata göre değil, takımların renklerine göre verdiğini de göstermiş oldu. PFDKnin bir başka skandal kararı ise F.Bahçe-G.Antep maçı oynanırken talimatlara aykırı şekilde oyun alanı kenarına inen ve eline mikrofonu alarak izinsiz olarak kadın ve çocuk seyircilere yönelik konuşmalarda bulunan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgiliydi. Talimata aykırı suçlarından dolayı Yıldırıma müsabakalardan men cezası vermeye korkan PFDK bu olayı da para cezası ile geçiştirerek kendilerine olan güveni sıfırlamış oldu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları