TFF Oy Avcılığı Yapıyor

01 Ağustos 2012 Çarşamba
\n

Son üç dönem içinde görev yapan TFF yönetimleri, futbolun tabanına inmek yerine sadece kendilerine oy verebilecek veya vermeye aday olan takımlara şirin gözükebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Geçtiğimiz dönemler içerisinde Spor Toto 2. ve 3. Lig kulüplerinin uçak, otel ve yemek gibi tüm deplasman masrafları TFF tarafından karşılanırken bu uygulama önümüzdeki sezonda devam edecek. Mevcut TFF yönetimi popülist bir uygulamaya imza atarak, önümüzdeki sezondan itibaren TFF 1. Ligde yer alan tüm takımların da yemek, otel gibi deplasman masraflarını karşılama kararı aldı. TFF yönetimi bir yandan da yabancı oyuncu kontenjanındaki yaş sınırlamasını kaldırdı. Yani bu sezondan itibaren TFF 1. Lig takımları istedikleri 3 yabancı oyuncuyu hiçbir yaş sınırlaması olmadan transfer edebilecekler.

\n

TFF yönetiminin bu karardaki amacı çok açık ve net: Ben sizin deplasman masraflarınızı karşılayayım, siz de istediğiniz gibi yabancı oyuncu transfer edin ancak seçim zamanında da oyunuzu bize verin.Çünkü bahsettiğim liglerdeki takımların hepsinin TFF seçimlerinde oy hakkı bulunuyor. Peki, futbolumuzun patronu TFF yönetimi, futbolumuzun gerçek kaynağı olan amatörler için neler yapıyor? Doğruyu söylemek gerekirse futbolumuzun gerçek üreticileri konumunda olan 1. ve 2. Amatör Küme ile Süper Amatör Küme takımları ve bunların altyapıları için aktarılan hiçbir kaynak yok! Çünkü bu amatör takımların TFF seçimlerinde oy hakları yok, yani federasyon yönetimi tarafından ciddiye alınmaları için ortada hiçbir neden bulunmuyor!

\n

TFF 1. Lig ile Spor Toto 2. ve 3. Lig takımlarının tüm deplasman masraflarını karşılayan TFF yönetimi iş amatörlere ve bunların altyapılarına gelince görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Örnek olarak genç takım kategorilerinden birinde zirvede yer alıp Türkiye şampiyonası maçlarına katılmak için İstanbuldan, Kütahyaya gidecek ve orada 5 gün kalacak 20 kişilik bir genç takım kafilesinin ulaşım, yemek ve otel masrafları için TFF, o ekibe sadece 1000 TL yardımda bulunuyor. Bu parayla genç takım kafilesinin yol masrafının dahi karşılanması mümkün değil. Pek çok amatör takım bu masrafları karşılayamadığı için genç futbolcuların en büyük hayali olan bu şampiyonalara katılmakta güçlük çekiyor; antrenörlere verecek para bulamadığından altyapılarına kilit vurmak zorunda kalıyor. TFF yönetiminin gerçek görevi federasyonun paralarını seçim yatırımı olarak dağıtmak değil, futbolcu yetiştiren ve altyapı hizmeti veren amatör takımlarımıza yardım etmek olmalı. Mevcut TFF yönetimi, oy avcılığını daha da ileriye götürüp Süper Lig takımlarının da deplasman masraflarını karşılamaya kalkarsa hiç şaşırmamak gerekir.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları