Sevil Arınan

İsyanın sesi Ankara'dan

12 Haziran 2012 Salı

Kürtaj düzenlemesine tepkili 58 kadın örgütü pazar günü alanlara inip AKP iktidarının kürtajla ilgili başlattığı yasal çalışmalara tepki gösterecek. Düzenlemeden geri adım atılana kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile çalışmama kararı alan kadın örgütlerinin sürprizler içeren eylemi, 17 Haziran’da saat 16.00’da Dikmen Kavşağı’ndan yürüyüşle başlayacak. Protestonun son durağı Kolej Meydanı. Eyleme muhafazakâr kadın örgütleri de davet edildi.

Örgütler, eylem için  “Devlet sussun kadınlar konuşsun”, Kürtaj yasağı eşittir devlet terörü”, “Devlet terörü eşittir Uludere katliamı” pankartlarını hazırladı. Ayrıca eyleme, muhafazakâr örgütler de davet edilirken kadınların çeşitli sürprizler hazırlaması bekleniyor. Bunların yanı sıra örgütler, Ankara’daki eylemin ardından, İstanbul’da da tepkilerini meydanlara taşıyacak.

Varoşlara da anlatılacak

Hükümetin yasa çalışmalarında hızlı davranması nedeniyle, “mahalle çalışmaları” yapma kararı alan örgütler, Ankara’nın gelir seviyesi düşük semtlerini ziyaret edecek. Orgüt temsilcileri, kadınları ve aileleri bilgilendirecek. Eylem hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını söyleyen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. Güllü, “Tepkimizi göstermek adına günlerdir yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalarımızı yapıyoruz. Artık eylemlerimizle varız” dedi.

Yurtdışından destek


www.kurtajyasaklanamaz.com adlı internet sitesi aracılığıyla başlatılan imza kampanyasında da sona gelindi. Kampanyaya, kurumsal anlamda 650, bireysel anlamda 50 bin imza atıldı. Kampanyaya, Almanya, Portekiz, Sri Lanka ve ABD’den örgütler destek verdi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları