Sevil Arınan

'Kadın evine dönsün'

22 Eylül 2011 Perşembe

HSYK’nin tartışma yaratan “Tecavüze uğrayan tecavüzcüsüyle evlensin” önerisinin bir benzerini SHÇEK’ye bağlı sığınmaevi yöneticileri getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in düzenlediği toplantıda konuşan erkek yöneticiler, “mağdur kadınların eşiyle barıştırılması” önerisinde bulundu.

Şahin, sığınmaevlerinin yeniden yapılandırılması için SHÇEK, belediye ve sivil toplum örgütlerinin sığınmaevi yöneticileriyle bir araya geldi. Yöneticiler kadın yerine ailenin korunmasına dikkat çekip, “aile birliğinin bozulmaması için mağdur kadınların kocalarıyla barıştırılması, evine dönmeleri” konusuna sık sık değinip, önerilerde bulundu. Toplantıda sığınmaevi yöneticilerinin dile getirdiği diğer görüş ve sıkıntılar şöyle:

- Sığınmaevlerinin yeri çabuk deşifre oluyor. Gizlilik sağlanamıyorsa, güvenlik önlemleri alınsın.

- Mağdurlar 12 yaşındaki oğlu sığınmaevine alınmadığı için evlerine dönmek zorunda kalıyor.

- Kamu görevlileri, özellikle polislerin tavrı bizi yıldırıyor.

Şahin toplantı öncesinde sığınmaevlerinde eksiklikler olduğunu dile getirdi. Şahin, “Bir taraftan yasal altyapıyı güçlendirirken diğer taraftan da kadının sığınmaevlerinden ayrılışından sonraki sürecini takip etmeliyiz. Kadını, kurumdan çıktığında sorunlarını çözebilecek kapasiteye ulaştırmalıyız” dedi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları