Türkiye’nin özellikle doğu bölgelerinde sıkça görülen ve oranı yüzde 28 olan ‘çocuk gelinler’, ensest ilişkiyle de karşı karşıya kalıyor. Bir kısmı aile bireylerinin tacizine uğrayan çocuk gelinler, yaşadıklarını anlatmaya çekiniyor. Uçan Süpürge Derneği tarafından Türkiye’deki ‘çocuk gelinler’in durumunu ortaya çıkartmak için 51 ilde yapılan araştırmada, çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na sunulan araştırmaya göre Türkiye’deki evliliklerin yüzde 28’inin kahramanı ‘çocuk gelinler.’
‘Çocuk gelinler’in toplam sayısı hakkında devletin ilgili birimlerinden farklı rakamlar verildiğini anlatan Uçan Süpürge Derneği Koordinatörü Sevna Somuncuoğlu, bu konuda gerçek rakamın acilen tespit edilmesi gerektiğini kaydetti.
Mide bulandıran gerçek
Yazarın Son Yazıları
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın önleyici tedbir için yayımladığı genelge çözümden çok uzak.
Ankara Mamak Belediyesi'nin hazırladığı Ailenizin Başucu Rehberi'nden ilginç evlilik tespitleri...
Yaşamını yitiren sivillerin sayısı her geçen yıl artıyor. Türkiye son 22 yılda 98 masum yurttaşını teröre kurban verdi.
Sığınmaevinde kalan şiddet mağduru kadınlar, bayramı buruk karşılayacak. Mağdur kadınlar Cumhuriyet'e konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanıp 20 Mart'ta yaşama geçirilen kadını şiddetten koruyacak yasanın eksiklerle uygulandığı ortaya çıktı.
Şiddet gören kadın, başvurusu kapsamında ilk önce sığınmaevi yerine bulunduğu ildeki ŞÖNİM'e yönlendirilecek. Mağdur kadınların özellikle yakınları tarafından tanınmasının önüne geçilecek.