Sevil Arınan

Şahika'dan 2 rekor birden

12 Kasım 2011 Cumartesi

Geçen yıl Avusturya’da buz altında tek nefeste “yatay dalış” kategorisinde 110 metre dalıp Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Şahika Ercümen, Mısır’ın Dahab kentinin Blue Hole dalış noktasında, “sabit ağırlık dikey dalış” kategorisinde 70, “sabit ağırlık paletsiz dalış” kategorisinde 60 metreye dalarak iki dünya rekoru birden kırdı. Paletsiz kategorisi CMAS tarafından ilk kez düzenlenirken her iki rekor da doping testlerinin ardından tescil edilecek.

Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu (CMAS) yetkililerinin katılımıyla önceki gün yaptığı dalışların, ulu önder Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’a denk gelmesinin önemli olduğunu belirten Ercümen, kırdığı iki rekorun son derece önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Hedefim dalışta ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Dalışla ilgili çalışmalarımı sürdürüp hedeflerimi yükseltiyorum, ama şimdiye kadar ulaştığım rekorlar karşısında, diğer spor dallarındaki ulusalların aldığı ödüllere değer görülmedim. Ödülü geçin, geliştirdiğim rekorların ardından hükümet yetkililerinden tebrik telefonu dahi almadım. Bayrağımızı başka ülkelerde rekor geliştirerek dalgalandırıyorum, ama resmi anlamda destek görmüyorum. Oysa onlardan alacağım bir mektubu bile beni çok mutlu edecek. Ülkemden maddi manevi destek görmeyi çok isterdim.”

Ercümen, 11 Şubat 2011’de Avusturya’da buz altından tek nefeste 110 metrelik bir mesafeyi gitmiş hem erkekler hem de bayanlarda “Buzaltı Yatay Dalış” dünya rekorunu kırmıştı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları