Sevil Arınan

Takip suç sayılacak

30 Ekim 2011 Pazar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, mağdur kadınların en büyük şikâyetlerinden hırpalama, yıldırma, bıktırma ve peşini bırakmama eylemlerine karşı harekete geçti. Söz konusu eylemleri musallat olma ifadesi adı altında, üzerinde çalıştıkları yasa taslağına eklediklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kadın sürekli takip, taciz ediliyor, tek taraflı hırpalanıyor. Bu tür davranışlar da suç kapsamına girecekdedi.

Şahin, Cumhuriyetin sorularını yanıtladı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yasa taslağıyla ilgili anayasa hukukçuları ve sivil toplum örgütleriyle olan görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Şahin, mağdurun yanında şüphelinin de rehabilitasyondan psikolojik tedaviye kadar birçok alanda kontrol altına alınacağını kaydetti. Yasa taslağı çalışmaları kapsamında bir araya geldikleri kadın milletvekillerinden önemli öneriler geldiğine dikkat çeken Şahin, Milletvekillerimiz mağdura karşı musallat olma eylemini gündeme getirdi, biz de taslağa ekledik dedi. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından suç oranının düşeceğine dikkat çeken Şahin, çocuk gelinler konusuna da değindi. Şahin, bu konuda şunları kaydetti:

Çocuk; Türk Medeni Yasasına göre 17 yaş altı, Türk Ceza Yasasına göre 15 yaş altı, Çocuk Koruma Yasasına göre ise 18 yaş altındakiler. Farklılıklar nedeniyle düzenleme yapılması gerekiyor. Dolayısıyla 15 yaşın revize edilmesi lazım. Bunların yanında erken evliliğin önüne geçebilecek en büyük koruyucu etkenlerden biri okullaşma.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları