Selçuk Erez

Yalakanın günlüğü

09 Mart 2017 Perşembe

Martın Dördü
Sevgili Günlük,
Şu Almanlara bak! Adalet Bakanımızın ziyaretini utanmadan iptal ettiler; yaptıkları görülmemiş bir rezilliktir. Bu satırları yazarken çok korkuyorum: Onlar Anna Frank’ı neden öldürmüşlerdi? Aynen benim gibi günlük tuttuğu için değil mi? Almanlar bugün de casusluk yapıp teröristleri destekliyorlarmış. Bakarsın evime girer, bu satırları okur, peşime düşer, beni de Anna Frank’ın yanına yollarlar. Zaten artık herhangi bir yere yazı yazmak, bu ara günlük tutmak çok tehlikeli bir şey: Ona yaranmak için yazdıklarımı bile isterlerse tersinden yorumlayıp başımı belaya sokabilirler.

Martın Beşi
Yalakalık aslında kötü bir şey değildir. Yalananı pekiştirir, memleket uğruna yapacağı çalışmalarda ona güç verir. Yalakanın sözleri manevi vitaminlerdir! Bu gerçeklere rağmen yalakalar, hâlâ aşağılanmakta, başkanımızca sevilseler bile halkça hor görülmektedirler: Anımsayın, 1999 genel seçimleri için milletvekili aday adayı olan bir kardeşimiz, uçak kiralayıp Doğru Yol Partisi lideri Tansu Çiller’in yalısına havadan dikeni ayıklanmış gül attığında adeta linç edilecekti; zavallı “Gülleri yalakalık için atmadım, atraksiyon yaptım” demek zorunda kalmıştı.
Yeni anayasada yalakalığın resmen tanınmasını ve yalakalığı kınayanın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istemekteyim.

Martın Altısı
Bugünlerde bu kadar çok yalaka arasından sıyrılıp görünür olmak, göze girmek ne güç! Ben bu konuda iddialı her köşe yazarını fersah fersah geride bıraktığım halde bugüne kadar topu topu üç ihale alabildim. Eskiden bu iş daha kolaydı: Necmettin Erbakan abdest alırken ibriğini tutanlar, Recai Kutan namaz kılarken ayakkabıları çalınmasın diye nöbet bekleyenler hemen gazetelerin ön sayfalarında yer alabiliyorlardı.

Martın Yedisi
Yakınlarıma kesin talimat verdim: Vefat edersem, benim için ölüm ilanı değil, ona teşekkürüm yayımlanacaktır. Şöyle olacak:
Teşekkür
Sevgili amcamız, kardeşimiz ve dayımız Kamil’e tüm yaşamı boyunca maddi, manevi her türlü desteğini hiçbir zaman esirgememiş olan ve ancak abdest alınarak okunması gerekecek yüzlerce necip sıfatlı hayırhah büyük adam, fatih, cihangir,
Başkanımıza
Sonsuz minnet ve şükranlarımızı ve dualarımızı arz ederken, halen Karacaahmet’teki istirahatgâhında onun evine yönelik mezarında yatan merhuma tercüman olduğumuzu düşünmekteyiz.
Bu ara, merhuma hastalığı boyunca bakmış olan profesöre, asistana ve 5. kat hemşirelerine de teşekkür ederiz.

Martın Sekizi
Bugün bir şey yapmadım. Sadece patates yedim ama patates yerken bile hep onu düşündüm.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları