Kaldı 7

01 Nisan 2018 Pazar

Geçen maçta10 kişi kalan rakibini yenemeyen Beşiktaş, o rakibe 4 çeken Alanya karşısındaydı.
Tabii bu defa, “Tek kanatla oynarım, Lens’i almam” deniyordu.
4 yıllık anlaşması olduğu için, şans bulduğu maçlarda “Dört dönüm bostan yan gel yat Osman” diyen bir Lens vardı çünkü…
Kart cezalısı Quaresma’nın bilinçli yapılan bir operasyonla “sünnet” edilmesinden sonra, özellikle sağ kanatta “eksiklik” yaşıyordu Beşiktaş.
Bu maçta da sağda oynaması gereken Talisca sürekli içeri girince 10 numara olan Oğuzhan’la aynı bölgede sıkışıp durdu. Maçın ilk anlarında bu karışıklık biraz sürdü, önce Atiba sonra kaptan Oğuzhan kızdı bu duruma. Bir ara Babel de sağ kanada gelince Beşiktaş teknik heyeti müdahale etti ve diziliş normale döndü. Hemen arkasından da Talisca’nın müthiş golü geldi. Skor 1-0 olunca da Beşiktaş taraftarı Şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı.
8 haftalık bir koşu vardı ama insanın aklına da o güzel şarkının “Faydası yok geç kalınmış figanın...” dizesi geliyordu. Oysa çok değil, bir maç önce 3 puan gelse idi o zaman da insanın aklına başka şarkılar gelecekti…
Yine bir hafta önce, top kaybettiklerinde geri almak için “Mevsimin değişmesini” bekleyen Beşiktaşlı oyuncular bu maçta topa basıyor ve topu kazanıyorlardı.
Maç Beşiktaş’ın kontrolündeydi ama kalesi de “kontrataklara” açıktı. Alanyalılar hiç de küçümsenmeyecek pozisyonlar yakaladı.
Bir “Kaza-bela” golü, tünelin uçundaki ışığın sönmesine neden olurdu çünkü…
Beşiktaş’ın; başkasının maç sonuçları ile ilgilenmeden, kendi maçlarının her birini “Final” havasında oynayarak almasından başka çaresi yoktu!
“Yan gel yat Osman Lens”
Negredo’nun yerine oyuna girdiğinde dakika 62’ydi. Bu oyunun akışına göre Negredo neden oyundan çıktı, bilen yoktu. Negredo’nun çıkarken mosmor olmasından belliydi bu! 1-0’lık skorlar maç devam ederken her zaman tehlikeliydi. Alanya da bunun farkındaydı ama forvet oyuncularında iş yoktu. Beşiktaş son dakikalarda taraftarını “adrenalin manyağı” yaparak 3 puanı aldı. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Hayalgücüspor 8 Ağustos 2018
‘Satarım Sattırmam’ 24 Temmuz 2018
VAR ya da HAM 19 Temmuz 2018

Günün Köşe Yazıları