Aziz Yıldırım hakim karşısına çıktı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, görevli hakime ve Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a hakaret ettiği iddiasıyla 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Yayınlanma: 06.11.2013 - 18:08
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, görevli hakime ve Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a hakaret ettiği iddiasıyla 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Anadolu Adalet Sarayı 22. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık Aziz Yıldırım, avukatı ve müşteki Recep Özcan'ın avukatı Ertuğrul Yönet katıldı.

Duruşmada savunması alınan tutuksuz sanık Aziz Yıldırım," Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Müştekilerden Recep Özcan Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği üyesi olmamasına rağmen kötü şöhretli olduğum iddiasıyla Anadoul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak dernek üyeliğimin düşürülmesini talep etmiştir. Hakkımda böyle bir talepte bulunan Recep Özcan'ın geçmişte hakkında açılan davaları vurgulamak ve halen yargılandığını ifade etmek için basın toplantısında bu sözleri sarf ettim. Yine toplantının sonunda sözlerimin maksadını aşmış olma ihtimali nedeniyle bahsettiğim rüşvet olayının 5. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi ile ilgili olmayıp müşteki Recep Özcan'ın Konya'daki bir hakime rüşvet vermekten yargılandığı hususunu vurguladım" dedi.

"KENDİMİ SAVUNMAK AMACIYLA SÖYLEDİM"


"Amacım başkanı olduğum Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ni başarılı kılmaktır" diyen Yıldırım savunmasına şöyle devam etti:

"Müşteki Recep Özcan ile bir sorunum bulunmamaktadır. Sadece onun bana ve Fenerbahçe'ye yönelik suçlamaları ve kamu oyunda bu davanın yankı bulması nedeniyle kendimi savunmak amacıyla bu sözleri söyledim. Öncelikle beraatime, mahkemenin aksi kanaatte ise lehe hükümlerin uygulanmasını talep ederim"

Müşteki Recep Özcan'ın avukatı Ertuğrul Yönet ise, "sanığın savunmalarında her ne kadar müvekkilimin geçmişine ya da yargılandığı davalar söz konusu edilmek suretiyle haklı göstermeye yönelik beyanları varsa da burada yargılanan müvekkilim değildir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Mahkeme hakimi Dilek Şen, sanık Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdurrahim Erol'a savunma ve delillerini sunması için süre vererek duruşmayı erteledi.

5 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Aziz Yıldırım'ın, 27 Haziran tarihinde Kadıköy'de düzenlediği basın toplantısında bazı sözlerin Anadoul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Dilek Gökkoyun ve Fenerbahçe Spor Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a hakaret içerdiği öne sürülüyor.. Savcılık, bu nedenle Aziz Yıldırım'ın hakim Dilek Gökkoyun'a basın yoluyla hakaretten 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar, Fenerbahçe Kulübü eski yöneticisi Recep Özcan'a basın yoluyla hakaret etmekten de, 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istiyor.. Yıldırım hakkında, toplam 1 yıl 8 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler