En çok kazanan Türk futbolcu Mesut Özil olacak

İngiltere Premier Ligi’nde Arsenal formasıyla harikalar yaratan Mesut Özil, muhteşem performansının karşılığını almaya devam ediyor.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 09:26
Abone Ol google-news

Arsenal yönetimi, 2018 yazında sözleşmesi sona eren Mesut’u uzun yıllar kadrosunda tutmak için düğmeye bastı.

HAFTADA 200 BİN

Kırmızı beyazlılar, milli maç arasında başarılı oyuncunun menajerleriyle bir araya gelerek pazarlık yaptı ve büyük ölçüde anlaşma sağladı. Buna göre Mesut haftada 200 bin Pound (Yılda yaklaşık 11 milyon Euro) kazanacak ve takımın en yüksek ücretli oyuncusu olacak.

Mesut şu anda haftada 140 bin Pound kazanıyor. Arsenal’da kalmak istediği bilinen Özil Londra’da 10 milyon Pound’a bir ev almıştı.

BURAK’I GEÇİYOR

Mesut böylece, her ne kadar Alman Milli Takımı formasını tercih etse de, dünyanın en çok kazanan Türk futbolcusu olacak. Bu unvan şu anda Çin’in Beijing Guoan ekibinde oynayan Burak Yılmaz’a ait...

Milli futbolcu 8 milyon euro garanti para alıyor ancak bunun 1 milyon 50 bin Euro’sunu vergi olarak ödemek zorunda.

Barcelona’ya 41 milyon euro bonservis bedeli ile Atletico Madrid’den transfer olan Arda Turan ise 7 milyon euro garanti ücret alıyor. Lakin Arda’nın senelik maaşı İspanya’da futbolculardan alınan yüzde 52 oranındaki vergi sebebiyle 3 milyon 380 bin euro’ya kadar düşüyor. İngiltere’deyse futbolcular yüzde 45 vergi veriyor.

Bu isimlerin dışında Manchester City’de oynayan İlkay Gündoğan 120 bin Pound (Yılda yaklaşık 6.6 milyon Euro)

Borussia Dortmund forması giyen Nuri Şahin yıllık 4.9 milyon Euro kazanıyor.

Spor Toto Süper Lig’in en çok kazanan Türk oyuncusu ise yıllık 2.85 milyon Euro’luk ücretiyle Galatasaray’ın kaptanı Selçuk İnan.

Fenerbahçe’nin kalecisi ve kaptanı Volkan Demirel de yıllık 2.5 milyon Euro kazancıyla dikkat çekiyor.

(Hürriyet)

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler