Galatasaray'dan Fırat Aydınus için açıklama

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, sarı-kırmızılı takımın futbolcusu Melo'ya küfür ettiği iddia edilen hakem Fırat Aydınus hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 09.03.2014 - 12:40
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Akhisar Belediyespor maçında hakem Fırat Aydınus'un oyuncuları Felipe Melo'ya küfür ettiği iddiasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Bu insani bir olay. Herkes tepkili anında ağzından böyle bir şey kaçırabilir. Tabi bunun yaptırımı olması gerekir, bu yaptırımı bekliyoruz. Bu çok da önemli değil. Olmasa çok iyi olur ama olduğu zaman da yapacak bir şey yok. Dediğim gibi bu bir reaksiyondur. Bunun yaptırımının ne olduğunu görmek istiyoruz."

Aydınus'un, Melo'ya ne dediğinin son derece açık olduğunu ifade eden Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun hiç olmamış gibi bir kılıfa uydurulmaya çalışılması daha vahim. Hakemin ne söylediği son derece açık, gözüküyor. Bunu anlamak için de dudak okuma uzmanı olmaya gerek yok. Hepimiz Türkçe konuşuyoruz ve bu ülkede yaşıyoruz. Baktığımız zaman da söyleneni görüyoruz. Bunu kıvırmaya, yokmuş gibi davranmaya gerek yok. Hiç yakışmıyor. Böyle davranılırsa o zaman camia olarak çok üzülürüz ve herhalde bir tepki gösteririz."

Şükrü Ergün, futbolcuların da bazen sahada farklı tepkiler gösterebildiğini anlatarak, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"İnsan bunu planlayarak 'gideceğim buna küfür edeceğim, şuna tekme atacağım' diye yola çıkmaz. Bunları kontrol etmek lazım. Ancak insanın başına bu durumlar gelebilir. Ama bunların da bir yaptırımı var. Melo sahada ortaya koyduğu agresif davranışın cezasını görüyor. Aynı şekilde böyle bir tablo ortaya koyan kişinin hakem olması yaptırım görmemesi anlamına gelmez."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler