Kartal: 'İstediğimiz oyunu oynadık'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, İtalya Serie A takımlarından AS Roma ile yaptıkları özel maçta istedikleri oyunu oynadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 20.08.2014 - 10:13
Abone Ol google-news

Roma Olimpiyat Stadı'nda AS Roma ile deplasmanda 3-3 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Hafta içinde yaptığımız çalışmalar doğrultusunda biz yapmak istediklerimizi sahada rakibe elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. Skordan ziyade sahada neler yapabileceğimiz, bu tip maçlarda nasıl davranacağımız, nasıl bir düzenle oynayacağımız önemliydi" dedi.

Dünya Kupası nedeniyle takıma geç katılan oyuncuları arkadaşlarıyla aynı seviyeye getirmek için çok çalıştıklarını anlatan Kartal, şöyle devam etti:

"Bu tip maçlarda onları oyunda fazla tutarak, bir bütün olarak aynı seviyeye çekmek amacımız. Sonuç olarak istediğimizi oyunu oynadığımızı düşünüyorum. Taktiksel anlamda oyun felsefemizi rakibimize hissettirerek, bir blok olarak bütün olarak yapmak istediklerimizi yaptığımızı düşünüyorum. Ufak tefek hatalarımız olsa da bunu en kısa zaman içinde gidereceğimizi düşünüyorum."

İsmail Kartal, geçen sezonu şampiyon tamamladıklarını anımsatarak, "İyi oyunculardan kurulu bir takımımız var. Oyunun 3'te 2'lik bölümünde oynatmak istediğim oyunculardan kurulu bir takımla mücadele ettim. Skor ve sonuç önemli değildi. Yapmak istediklerimizi zaman zaman yansıttık sahaya. İyi bir futbol, iyi bir maç oldu. Seyredenlere güzel seyir zevki olan bir maç izlettiğimiz için kendi takımım adına çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile yapacakları Süper Kupa finali için bu maçın prova olup olmadığı sorusuna Kartal, "Biz sadece bu karşılaşmayla ilgili düşünmüyoruz. Genel anlamda bütün takımın bundan sonra oynayacağı maçları göz önünde bulundurarak kendi oyun felsefemizi düşünüyoruz. Bu maçı, Galatasaray maçının provası gibi düşünmüyoruz. Kendi takımımızla ilgili neler yapabiliriz onu düşünüyoruz. Maç, maç düşünüyoruz. Bu akşamki maç da bunlardan biriydi" dedi.

Kartal, rakipleri AS Roma'nın da genç bir takım olduğunu, kendi sahalarındaki maçta onların da zaman zaman iyi oynadığı bölümler bulunduğunu belirterek, tebrik etti.

Deneyimli çalıştırıcısı, Roma'ya kiralanan ve bu akşamki maçta kendilerine karşı forma da giyen eski oyuncusu Salih Uçan'a da yeni sezonda başarılar diledi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı Diego Ribas'ın durumuna ilişkin bir soruya da Kartal, "Oyuncularımızın sağlığı önemli. Takımla antrenmanlara başlasın. Zamanı gelince onu da tabii ki en iyi şekilde değerlendireceğiz. Şu anda oynayacak mı oynamayacak mı bir şey söyleyemeyiz" diye konuştu.

-AS Roma Teknik Direktörü Garcia-

AS Roma'nın Fransız teknik direktörü Rudi Garcia da defans oyuncularının yaşadıkları şansızlıklar ve sakatlıklar sebebiyle Fenerbahçe'nin kaliteli forvetleri karşısında iyi defans yapacak yeterli enerjileri olmadığını dile getirerek, bugünkü maçta takımının nerelerde zorlandığını görmenin kendisini memnun ettiği söyledi.

Fenerbahçe'yi, 30 Ağustos'ta yeni sezonun ilk maçında karşılaşacakları Fiorentina'ya benzeten Garcia, Fenerbahçe karşısında yeterli düzeyde agresif olmadıklarını da dile getirdi.

Garcia, Roma'nın hedefleri konusunda da "Şampiyonlar Ligi'nde favori olan takımların dışındayız. Bu bize yardımcı olabilir. Lig ise biraz karışık. Öncesinde ve sonrasında Şampiyonlar Ligi oynamak oyuncularımın konsantrasyonu açısından tehlikeli olabilir" derken, takımının ligin başlamasına hazır olacağını ifade etti.

Öte yandan, sarı-lacivertli takım, karşılaşmanın ardından özel uçakla yurda dönmek üzere Roma'dan ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler