Trabzonspor Medical Park son saniyede kaybetti

Eurochallange Şampiyonu maçın son saniyesinde Campbell'ın attığı basketle temsilcimiz Trabzonspor Medical Park'ı eleyen Nanterre Eurochallange 2015 şampiyonu oldu. Final Four Organizasyonunu yerinden takip eden Basketbol Yazarımız Yunus Aydın, Final Gününü ve maçını baştan sona yazdı.

Yayınlanma: 26.04.2015 - 20:50
Abone Ol google-news

 

Trabzonspor Medical Park'ın Final maçı günü

Trabzonspor Medical Park maç günü sabahı yemeğini Zorlu Otel'de yerken, 2 saat boyunca basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Maç gününün belirli bir kısmını basınla beraber geçiren temsilcimiz, saat 16.00'da otelden ayrıldı ve maçın oynanacağı spor salonuna geçti. Maça 2 saat kala Trabzonspor Medical Park taraftarları salonun büyük bir kısmını dolduruken, maç saati geldiğinde 7000 kişilik Hayri Gür Spor Salonu'nun tamamı dolmuştu. Maç öncesi ısınmada Trabzonspor'un en büyük taraftar gruplarından olan ''Viva ekibi'' takımı spor salonunun girişinde karşılarken, maç öncesi de, Bando takımı eşliğinde marşlarını söyleyerek takımına destek verdi.

Final maçından notlar

Fiba Avrupa Başkanı Turgay Demirel, TBF Başkanı Harun Erdenay, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanolu ve  Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Lohannis'de izledi. Temsilcimiz maça, Hardy, Bost, Alper Saruhan, Velickovic ve Stipanovic beşiyle başladı. Trabzon'da Bost ve Stipanovic'in basketlerine Nanterre'de Nzeuile cevap verdi. Marshall'ın üçlükleri ile periyot bitimine 2 dakika kala 17-15 öne geçtik. Periyotun son 2 dakikasında basket bulamayan temsilcimiz çeyreği 17-19 geride kapattı.

Yorum :  İlk çeyrekte Trabzonspor Medical Park genel olarak istediğini aldı. Nanterre bizi kendi istediği gibi yüksek tempolu oyuna mecbur edip top kayıplarına mecbur bıraksa da , Trabzonspor savunmada ritmini arttırarak Nanterre'nin hücum dengesini bozdu. rakibinin ortalamasını yakalayıp 22 sayı üzerine geçmesine izin vermedi.

İkinci çeyreğin başında savunma direnci düşen bordo mavililer, Can Altıntığ'dan gelen üçlük ile farkın açılmasını önledi. Hardy'nin serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle farkı kapatmaya çalışan temsilcimiz, boyalı alandan sayı bulma konusunda sıkıntı yaşayınca, savunmada ritmini arttırsa bile farkı kapatıp öne geçmeyi başaramadı.  3 dakika boyunca saha içinden sayı bulamayan Trabzonspor Medical Park, serbest atışlardan da 0/4 isabet bulunca fark 7'ye kadar çıktı. Can Altıntığ'ın basketi ile fark 4' inerken, Campbell'ın üçlüğü ile skor 28-35'e geldi. Campbell'ın çizgiden 2'de 2 atması ile ilk yarının bitimine 27 saniye kala fark 9'a çıktı. Can Altıntığ'ın penetresinden basket çıkmayınca ilk yarı 28-37 tamamlandı.

Yorum :  Nanterre ilk çeyrekte olduğu gibi hızlı hücumu kabul ettirdi. Trabzon yorgunluğun belirtilerini göstermeye başlayınca savunmada aynı direnci gösteremedi. Boyalı alandan gelen basketlerde azalınca, ilk yarı sonucunda maç boyunca olan en büyük fark 9'a çıktı. Stipanovic'den pota altında basket bulamayınca skor üretimimiz iyice zorlaştı.

Maçın ikinci yarısı üst üste serilerle başlarken, Temsilcimizin 4-0'lık serisine, Nanterre 5-0'lık bir seri ile cevap verdi. Hardy'nin üçlüğü ile farkı 7'ye indiren Trabzonspor Medical Park, Schuler'in üst üste basketlerine engel olamayınca skor 36-48'e geldi. Stipanovic'in basketi ile fark 10'a indi. Hardy'nin basketleri ile taraftar da inanılmaz bir şekilde ritmi yükseltti ve temsilcimiz farkı 3'e indirmeyi başardı. Savunmada ritmi arttırdık ve onları top kaybına zorlamaya başladık. Campbell'ın üçlüğü ile farkı tekrar 6'ya çıkaran Nanterre koçu Donnadieu koçu molayı aldı. Moladan sonra herhangi bir sayı olmadı çeyrek 47-53 tamamlandı.

Yorum : 3.çeyrekte farkı sadece 3 sayı geri çekebilsek de, son periyota motive olarak giren taraf olduk, taraftar desteğinin zirve yaptığı periyotta, hızlı hücumlarına karşılığı verecek enerjiyi bulduk ve geçiş dönemi olarak adlandırılan 3.periyottan yara almadan çıktık.

Son çeyreğin ilk dakıkasında iki takımdan da basket gelmezken, Gomis 3'lüğü yollayıp Nanterre'yi 47-56 öne geçirdi. Velickovic'in basketi ile fark tekrar 7'ye inerken. Takibinde gelen 2 hücumdada 24 saniyede potaya şut atma dahi izni vermedik. İvanov'un potaaltından gelen basketi ile farkı 5'e indirdik. Velickovic'in beklenmedik bir pozisyonda attığı zorlama üçlükle 6 dakika kala farkı 2'ye indirdik ve Nanterre'ye molayı aldırdık.  Taraftarın coşkusuyla savunma direncini iyice arttırdık ve 3 dakika sayı bulmalarını önledik. Velickovic'in basketi ile bitime 4 dakika kala beraberliği yakaladık. ( 56-56 ) İvanov'un serbest atıştan gelen 1/2'si ile ilk defa öne geçtik maçın bitimine 3 dakika kala. İvanov'un basketleri üst üste gelip tam heyecana kapıldığımız anda, maçın bitimine 1 dakika kala, Kyle Weems'in üçlüğü Nanterre'ye rahat bir nefes aldırdı. Hardy'nin serbest atışları tekrar farkı 1'e indirdi. Hardy'nin harika penetresi ile son 14 saniye kala öne geçtik. 63-62 son 14 saniye kala Nanterre Campbell'ın son saniye basketini attı ve Eurochallange kupasının şampiyonu oldu.

Maç sonu yorumu

Trabzonspor'un Nanterre'ye göre birçok eksiği vardı ama taraftar bunu maç içinde devamlı verdikleri ''gaz'' ile devamlı finalin içinde tuttular. Son saniye bile değil, salisede gelen basketle kaybettik. Maalesef son saniye sayısı için verilen karar doğru, o an sadece saniyeye baktım.

2012 Yılı'nda küme düşen bir takım için, 2015 yılında Eurochallange'de, tarihinde Final Four yapmak çok büyük bir başarı. Trabzonspor'a, Medical Park'a, Trabzonspor Taraftarlarına çok teşekkürler. Sonuna kadar en iyisini yaptılar!

Tebrikler Trabzonspor Medical Park!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler