Türk hakem Esin Öztürk Polat bir ilki başardı

Ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Açık Saha ve Kapalı Saha Hokeyinde Türkiye'nin Tek FIH Kokartlı Bayan Hakemi, Sportif Eğitim Uzmanımız Esin Öztürk Polat, Avrupa Hokey Federasyonu tarafından Şubat ayında Rusya'da düzenlenecek olan Indoor Women's EuroHockey Indoor Club Champions Challenge, Turnuvası’na, Tarafsız Hakem (NEUTRAL EHF) olarak atandı. 

Yayınlanma: 06.08.2015 - 12:44
Abone Ol google-news

Hem Salon hem de Çim Hokeyinde Türkiye'nin tek Uluslararası Bayan Hakemi olan ve yönettiği maçlarda Avrupa'da Hokey otoriteleri’nin büyük beğeni ve takdirini kazanan, kariyerinde bugüne kadar 15 uluslararası şampiyonada görev yapan Esin Öztürk Polat, aynı zamanda Türkiye Hokey tarihinde ilki gerçekleştirerek uluslararası bir şampiyonaya tarafsız hakem olarak davet edilen ilk Türk Hokey Hakemi oldu.

Şampiyona öncesi  Türk sporunun gelişimi adına oldukça gururlu ve heyecanlı olduğunu, teorik ve mental hazırlık çalışmalarının ise yoğun bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Esin Öztürk Polat, yaptığı açıklamalarda şu ifadeler yer verdi:

‘’Başarı disiplinli ve planlı çalışıp, uzun vadeli hedefler koyunca mümkün olabiliyor. Her maçı bir final maçı olarak düşünüyorum ve hedefimi önümdeki  ilk maçı en iyi şekilde yönetmek olarak belirliyorum. Türk spor tarihinde ilklere ve unutulmaz başarılara imza atan birçok kadın sporcu bulunuyor. Bende bu alanda bir ilki gerçekleştirdiğim ve Türk insanının neler yapabileceğini gösterebildiğim için büyük bir mutluluk duyuyorum. Hakemlik kariyerimdeki en büyük hedefim ise bir gün ülkemi Olimpiyat Oyunları’nda temsil edebilmek. Desteklerinden ötürü İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç’a da şükranlarımı sunuyorum.’’diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler