Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.762,31
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi
Gürcistan'dan Avrupa adımı: Heyetin faaliyetlerini askıya aldı Gürcistan'dan Avrupa adımı: Heyetin faaliyetlerini askıya aldı Gürcistan hükümeti, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ndeki (AKPM) heyetinin faaliyetlerini askıya aldığı bildirildi.
AKPM'den Assange kararı: Önerge kabul edildi AKPM'den Assange kararı: Önerge kabul edildi Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), WikiLeaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ı "siyasi tutuklu" olarak nitelendiren önergeyi onayladı.
Özgür Özel, AKPM oturumuna katılacak Özgür Özel, AKPM oturumuna katılacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) oturumuna katılmak üzere 17 Nisan’da Fransa’nın Strazburg kentine gidecek.
'Hukuka uyun' 'Hukuka uyun' Gezi davasında mahkûm edilen Osman Kavala’nın 2 bin 174 gündür tutuklu olması Avrupa’nın da gündeminde. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), AİHM’nin hak ihlali kararını anımsatıp Kavala’nın Ocak 2024’e kadar tahliye edilmesi çağrısı yaptı. Serbest bırakmayanlar için “yaptırım” istendi. Prof. Dr. Metin Günday, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf olduğunu vurgulayıp “AİHM kararlarına uymak mecburiyetindesiniz. Milletlerarası antlaşmalar bizi bağlar. Kanun hükmündedir” diye konuştu. Dışişleri Bakanlığı ise Kavala’nın tahliye edilmesi çağrısı için “tarihi hata” dedi.
Schengen krizi sürüyor: Tur şirketleri ‘vizesiz turları’ önermeye başladı Schengen krizi sürüyor: Tur şirketleri ‘vizesiz turları’ önermeye başladı 2022 yılının sonunda gündeme gelen Türk yurttaşlarının Schengen vizesi alma sıkıntısı hala devam ediyor. Tur şirketlerinin de söz konusu durum hakkında mağdur olmaya başladığı belirtilirken, şirketler ‘vizesiz turları’ önermeye başladı.
AKPM Türkiye Raportörleri: AKPM Türkiye Raportörleri: Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye İzleme Raportörleri John Howell ve Boriss Cilevičs, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen serbest bırakılmayan Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret etti. Raportörler, "Türk makamlarını, parlamenter kanallar da dâhil olmak üzere, Avrupa Konseyi ile üst düzey diyaloglarını sürdürmeye ve Konsey'in kurucu üyesi olarak Türkiye'nin kurulmasına yardımcı olduğu ortak insan hakları koruma sistemimizin korunmasında üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.
Konu: Ukrayna’ya giden silahlar Konu: Ukrayna’ya giden silahlar Uluslararası hukuk, AB ülkelerinin Ukrayna'ya askeri yardım göndermesine olanak tanısa da AB hukuku bu tür yardımlarda AB bütçesinin kullanılmasına engel teşkil ediyordu. Ukrayna savaşının patlak vermesinden tam 1 yıl önce, Avrupa Barış Fonu (EPF) oluşturuldu ve AB ülkeleri bu sayede, kendi yasalarının etrafından dolaşarak Ukrayna’ya milyarlarca dolar tutarında silah sevk etti. INTERPOL ve EUROPOL'ün de dikkat çektiği üzere söz konusu silahların bir kısmı bugün devlet dışı aktörlerin eline geçti.
Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM'de oy çokluğuyla kabul edildi Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarı AKPM'de oy çokluğuyla kabul edildi Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere gitmek için aldığı Schengen vizesi konusunda yaşanan sıkıntıları gündemine alan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu (AKPM), Schengen sisteminde reform çağrısı yapan tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti.
Böke: Yeni bir düzene ihtiyacımız var Böke: Yeni bir düzene ihtiyacımız var Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Selin Sayek Böke, İzmir'de; Komite’nin “Kapsayıcı, Adil ve Sürdürülebilir Kalkınma” başlıklı açılış konferansında; “Yeni bir düzene ihtiyacımız var. Bugünkü düzen yoksulluk yaratıyor, hayat pahalılığına yol açıyor, güvencesiz bırakıyor. Yeni bir düzenle, yeni bir geleceği inşa etme sorumluluğu bütün siyasilerin omuzunda, bütün Avrupa coğrafyasında bir gerçeklik olarak karşımızda duruyor… Avrupa’nın yeni bir modeli hep birlikte tartışmaya her zamankinden çok ihtiyacı var” değerlendirmesini yaptı.
'Osman Kavala'yı ziyarete gelmişlerdi 'Osman Kavala'yı ziyarete gelmişlerdi Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eş raportörü John Howell; Türkiye’nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) iş insanı Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması için verdiği kararı uygulamaması nedeniyle Konsey'de başlatılan ihlal sürecinin üyelikten ihraçla sonlanmasının, “bir felaket olacağını” söyledi.

En Çok Okunanlar

Sokak röportajında mani okuyan yurttaş tutuklandı
Sokak röportajında mani okuyan yurttaş tutuklandı Sokak röportajında eleştirel mani okuyan yurttaş ile röportajı gerçekleştiren kişi tutuklandı.
13 yaşındaki çocuğun infazını izlediler...
13 yaşındaki çocuğun infazını izlediler... Şeriatla yönetilen Afganistan'da 13 yaşındaki bir çocuk halka açık şekilde bir kişiyi infaz etti. 80 bin kişi, genç çocuğun şeriat hukukunda “Qisas” olarak bilinen cezayla yapacağı infazı izlemek için spor stadyumunu doldurdu.
Ünlü spikerler gözaltına alındı!
Ünlü spikerler gözaltına alındı! Son dakika gelişmesi... Ünlü televizyon spikerleri Ela Rümeysa Cebeci ve Meltem Acet gözaltına alındı. Spiker Hande Sarıoğlu da 'uyuşturucu' operasyonu kapsamında ifade vermeye çağrıldı.
İBB davasında mahkemeden ilk tutukluluk değerlendirmesi...
İBB davasında mahkemeden ilk tutukluluk değerlendirmesi... 23 Mart'tan beri tutuklu olan ve hakkında 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu İBB davasında ilk tutukluluk incelemesi yapıldı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabul edilmesinin üstünden 10 gün geçmesinin ardından yaptığı tutukluluk değerlendirmesinde, 105 kişinin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
RAMS Park'ta ikinci gol geldi!
RAMS Park'ta ikinci gol geldi! Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Samsunspor'u konuk ediyor. Karşılaşma ile ilgili tüm ayrıntılar ve canlı anlatım Cumhuriyet.com.tr'de…
CHP lideri Özgür Özel’den tedavisi süren Gülşah Durbay'a ziyaret
CHP lideri Özgür Özel’den tedavisi süren Gülşah Durbay'a ziyaret CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Gülşah Durbay'ı ziyaret etti. Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin de bilgi verildi.
Tutuklanan şüphelinin ifadesinde şok detaylar...
Tutuklanan şüphelinin ifadesinde şok detaylar... Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının suç eşyası ve emanet deposundaki 12 silahın kaybolmasına ilişkin tutuklanan zabıt katibi, sadece 2 silahı kendisinin aldığını iddia ederek suçlamaları kısmen kabul ettiğini belirtti.
Adanalılar sokağa çıktı
Adanalılar sokağa çıktı Aziz İhsan Aktaş'ın beyanları üzerinden İBB'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan Adana'nın seçilmiş belediye başkanı Zeydan Karalar'In tutukluluğunu protesto eden Adanalılar sokağa çıktı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye