Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
25°C Kapalı İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Sürdürülebilirlik Oyun eGazete Resmi İlanlar
Dolar 49,34
Euro 55,28
Sterlin 65,15
Bitcoin 4.026.846,81
Gram Altın 6.616,40
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Oyun
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Oyun
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Moda
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı
Erdoğan’ın korumaları için günlük yapılan masraf  385 asgari ücrete denk Erdoğan’ın korumaları için günlük yapılan masraf 385 asgari ücrete denk Erdoğan’ın korunması için yılın ilk 10 ayında 1 milyar 967 milyon 114 bin TL harcadığı belirtildi. Bu tutar 2023 yılının aynı ayında ise 907 milyon 312 bin TL olarak açıklanmıştı. Bu veriler doğrultusunda Erdoğan’ı korumanın maliyeti bir yılda iki katını aştı.
379 asgari ücretlik bütçe 379 asgari ücretlik bütçe Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nca, yılın ilk yedi ayında 1 milyar 353 milyon 702 bin TL’lik harcama yapıldı.
‘Tasarruf tedbirleri’ Erdoğan’a işlemiyor ‘Tasarruf tedbirleri’ Erdoğan’a işlemiyor Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı 2024 Haziran ayı verilerine göre Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında 1 milyar 133 milyon 886 bin TL’lik harcama yaptı.
‘Kamuda tasarruf’ Erdoğan’ın koruma ordusuna işlemedi ‘Kamuda tasarruf’ Erdoğan’ın koruma ordusuna işlemedi Yıllara göre koruma giderleri: 2020 - 263.1 milyon TL 2021 - 306 milyon TL 2022 - 526,1 milyon TL 2023 - 1 milyar 77 milyon TL
80 bin asgari ücretliye bedel 80 bin asgari ücretliye bedel AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı saraylarını koruyan koruma ordusuna bu yılın ilk on ayında milyonlar aktı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı için on ayda 907 milyon 312 bin TL harcandı. Bu tutar, yaklaşık 80 bin kişinin aldığı bir aylık asgari ücrete denk. Koruma ordusu için yapılan günlük harcama ise 3 milyon TL oldu.
Tam 313 asgari ücret Tam 313 asgari ücret Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, 2023’ün ilk 9 ayında 800 milyon 682 bin TL harcadı. Geçen yılın aynı süresine oranla koruma ordusunun maliyeti iki katını aştı.
Günde 2.8 milyon TL! Günde 2.8 milyon TL! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma bütçesi bir yılda iki katına çıktı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı 2023’ün ilk 8 ayında 693.4 milyon harcadı. Erdoğan’ı bir gün korumanın bedeli 245 asgari ücrete denk. Saray’ın koruma giderleri geçen yılın ağustos ayında 337.7 milyon TL olmuştu.

En Çok Okunanlar

'AKP saadet zinciri artık kopuyor'
'AKP saadet zinciri artık kopuyor' Yeni Parti Genel Sekreteri Yunus Emre, belediye başkanlarının parti değiştirmesi ve görevden alınmalarıyla yerel demokrasinin hedeflendiğini vurgulayarak; iktidarın seçim iradesini yok saymaya çalıştığını, fon kriziyle su yüzüne çıkan skandalların ise iktidar bloğundaki yozlaşma ve güç mücadelesinin bir sonucu olduğunu dile getirdi.
Kazanan tekbirle kutladı, kaybeden 'itiraz edeceğiz' dedi
Kazanan tekbirle kutladı, kaybeden 'itiraz edeceğiz' dedi İstanbul 2 No’lu Barosu seçimlerinde AKP ve MHP'nin desteğini alan Ali Kasım Tuna seçimleri İslami grupların ve milli görüş kökenli avukatların desteklediği Rıza Saka'ya karşı kaybetti. Kaybeden Tuna yaptığı paylaşımda sonuca itiraz edeceklerini söylerken, kazanan Saka'yı destekleyen grubun galibiyeti 'tekbirle' kutladığı görüldü.
'Fon krizi' sonrası AKP'ye soğuk duş!
'Fon krizi' sonrası AKP'ye soğuk duş! Türkiye'nin gündemindeki "fon vurgunu" sonrası yapılan ankette AKP'nin oy oranı önceki genel seçime oranla 4,01 puan geriledi. İşte ASAL Araştırma'nın son anketi...
Yenişehir ve Mezitli'de başkanvekili belli oldu
Yenişehir ve Mezitli'de başkanvekili belli oldu Mersin'in Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde belediye başkanvekili seçimleri için bugün sandık kuruldu. Yenişehir Belediye Başkanvekili seçimini CHP'li Çağdaş Dutlu; Mezitli Belediye Başkanvekili seçimini de CHP'li Turgut Selağzı kazandı.
Türkiye'nin 73 yıllık tekstil devi üretimi durdurdu
Türkiye'nin 73 yıllık tekstil devi üretimi durdurdu Türkiye’nin köklü tekstil üreticilerinden Orta Anadolu, Kayseri’deki üretim faaliyetlerini kalıcı olarak sonlandırdı. On yıllardır denim kumaş üreten tesisin kapanmasıyla çalışanların iş sözleşmeleri sona ererken, yasal alacaklarının kasım ayına kadar ödenmesi planlanıyor.
Antalya'da başkanvekili Özdemir'den AKP iddiasına yanıt
Antalya'da başkanvekili Özdemir'den AKP iddiasına yanıt Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkanvekili Büşra Özdemir, AKP'ye geçeceğine yönelik iddialara yanıt verdi. Özdemir, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapıyorum" ifadelerini kullandı.
'Torpili' yayında itiraf etmişti: Adaylıktan çekildi!
'Torpili' yayında itiraf etmişti: Adaylıktan çekildi! Ankara 2 No’lu Baro Başkanı Gökhan Ağdemir’in “Bakanlık bize ayrıcalık tanıdı, 70 üyemizi hâkim ve savcı yaptık” sözleri yargıda kadrolaşma tartışmasını alevlendirdi. Tepkilerin ardından Ağdemir, Ankara 2 No'lu Baro başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.
Rıdvan Dilmen, İsmail Kartal'a seslendi
Rıdvan Dilmen, İsmail Kartal'a seslendi Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin fikstürünü değerlendirirken 3 futbolcunun Devler Ligi dönüşü dinlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye