Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
4°C Parçalı az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,36
Euro 50,75
Sterlin 58,23
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.606,16
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Dr. Serdar Şahinkaya
Dr. Şahinkaya İzmir İktisat Kongresi’ni anlatacak Dr. Şahinkaya İzmir İktisat Kongresi’ni anlatacak İzmir Pozitif Mali Müşavirler Grubu, Türkiye İktisat Kongresi’nin 101. yılında 2023 Yunus Nadi Sosyal Bilimler Araştırması Ödülü Dr. Serdar Şahinkaya’nın katılımıyla bir söyleşi düzenleyecek.
100. Yaşında İzmir Kadınlar Kongresi kitabı yayımlandı 100. Yaşında İzmir Kadınlar Kongresi kitabı yayımlandı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen Şubat ayında düzenlenen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ilk forumu olan ve İzmir’de 100 yıl sonra yeniden toplanan “Kadın ve İktisat Kongresi”nin kitabı yayımlandı. “100. Yaşında İzmir Kadınlar Kongresi” kitabının tanıtım toplantısında konuşan Başkan Tunç Soyer, “Biz erkekler, her şeyden önce kadınlara tarihin ve çocuklarımızın huzurunda özür borçluyuz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, yine kadınların öncülüğünde eminiz, kararlıyız! Atamızın ‘Cumhuriyet erdemdir’ sözüyle tarif ettiği o erdemleri yani barışı ve demokrasiyi koruyacağız. Bugün değilse muhakkak yarın. Öldürmeyen bir uygarlık kuracağız. Yılmayacağız ve asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
İktisatçı Dr. Şahinkaya: İşgalci Yunan’a inat İzmir’de toplandı İktisatçı Dr. Şahinkaya: İşgalci Yunan’a inat İzmir’de toplandı İktisatçı Dr. Serdar Şahinkaya, Ankara CKM'de, “1923 Türkiye İktisat Kongresi’nin Hatırlattıkları” başlıklı söyleşide başkentlilerle bir araya geldi.
Şahinkaya’dan ‘İktisat Kongresi'nin Hatırlattıkları’ söyleşisi Şahinkaya’dan ‘İktisat Kongresi'nin Hatırlattıkları’ söyleşisi İktisatçı Dr. Serdar Şahinkaya, Ankara CKM, “1923 Türkiye İktisat Kongresi’nin Hatırlattıkları” başlıklı söyleşide başkentlilerle bir araya gelecek.
Serdar Şahinkaya’dan ‘Devrime Doğru İlk Adım’... Işık Kansu’nun söyleşisi... Serdar Şahinkaya’dan ‘Devrime Doğru İlk Adım’... Işık Kansu’nun söyleşisi... Dr. Serdar Şahinkaya, ‘Devrime Doğru İlk Adım: Mustafa Kemal Paşa’nın Halkçılık Programı (Telgrafhane Yayınları) adlı incelemesinde, Türkiye’nin tam bağımsızlığa ve Cumhuriyet’e doğru yol alırken en önemli sınır taşlarından biri olan 13 Eylül 1920 tarihli “Halkçılık Programı”nın tam ve eksiksiz halini gün ışığına çıkararak okuyucularla buluşturuyor. Osmanlı’nın yıkılışı sonrası Anadolu’da yakılmaya başlanan devrim ateşlerinin, halkçı bir özle büyüyüp, yüzyıllar süren bir karanlığı yurttan kovuşunu farklı bir cepheden inceliyor. 18 Kasım 1920’de TBMM kürsüsünden okunan ‘Halkçılık Programı’nı, Cumhuriyet’in adeta değişmez yasası olarak bir kez daha ortaya koyuyor.

En Çok Okunanlar

Sınırda Türk bayrağına saldırıldı
Sınırda Türk bayrağına saldırıldı Mardin'in Nusaybin ilçesinde polis barikatlarını aşan bir grup, sınır hattında dikili Türk bayrağını indirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, olayın "açık bir provokasyon" olduğunu belirterek soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Bakanlıktan 'yoğun kar yağışı' ve 'fırtına' uyarısı
Bakanlıktan 'yoğun kar yağışı' ve 'fırtına' uyarısı İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri için yoğun kar yağışı; Ege kıyılarında ise Kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu.
Fenerbahçe'den Bankalar Birliği açıklaması!
Fenerbahçe'den Bankalar Birliği açıklaması! Fenerbahçe Kulübü, Bankalar Birliği kapsamındaki borçların kapatılarak anlaşma sürecinin sona erdiğini açıkladı.
Mansur Yavaş'tan, Türk bayrağının indirilmesine jet tepki!
Mansur Yavaş'tan, Türk bayrağının indirilmesine jet tepki! Son dakika haberi... Mardin'in Nusaybin ilçesinde polis barikatlarını aşan bir grup, Türkiye-Suriye sınır hattında dikili Türk bayrağını indirdi. Söz konusu olayı İletişim Başkanlığı da doğrularken; ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan yaşananlara sert tepki geldi.
Şam ile diyalog neden çöktü?
Şam ile diyalog neden çöktü? Suriye’nin kuzeyinde, Şam-SDG hattındaki ateşkes umutları hızla eriyor. Ayn el Arab'ın güneyindeki çatışmalarla gerilimin tırmanırken, El-Hol kampında 1 kişinin öldüğü bildiriliyor.
DEM'den Bahçeli'ye ağır sözler...
DEM'den Bahçeli'ye ağır sözler... Son dakika haberi... DEM Parti bugünkü grup toplantısını, Suriye’de devam eden çatışmalara dikkat çekmek için Nusaybin’de yaptı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları "Halep’te Kürt halkına yönelik amansız bir katliam başlatıldı. Bu katliamı başlatan herkesi kınıyoruz" dedi. Bakırhan ise, "Sayın Devlet Bahçeli, 'PKK’nin kurucu önderi' diyor ama onun dediğini yapmıyor, 'Her karışı temizlenmeli, kurutulmalı' diyor. Sen kuru temizlemeci misin?" diyerek, Bahçeli'nin sözlerine sert tepki gösterdi.
'Önergeyi sen ver, kayıtsız şartsız destek vereceğiz!'
'Önergeyi sen ver, kayıtsız şartsız destek vereceğiz!' Son dakika gelişmesi... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Meclis'teki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında Meclis'e sunulması beklenen emekli maaşlarına yönelik önerge hakkındaki "Sizin önergenize destek olmayız, ayak oyunlarınıza alet olmayız. Türkiye'nin sorunlarına yönelik önerileriniz varsa paylaşın da görelim" ifadelerine yanıt verdi.
Gazeteci Barış Terkoğlu’na 'iftira' suçlamasıyla hapis cezası
Gazeteci Barış Terkoğlu’na 'iftira' suçlamasıyla hapis cezası Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, köşe yazılarında dönemin Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ı hukuka aykırı müdahaleyle suçladığı gerekçesiyle yargılandığı davada “iftira” suçlamasıyla 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, iki yıl denetim şartıyla ertelendi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye