Ege mutfağının şifa deposu lezzetiyle sofralarınızı şenlendirin: MasterChef Ege otları yemeği tarifi
Mevsiminde toplanan taze otlarla hazırlanan bu tarif, hem doyurucu hem de vitamin bombasıdır. Peki, Ege mutfağının şifa deposu lezzetiyle sofralarınızı şenlendiren bu yemek nasıl yapılır? İşte, MasterChef Ege otları yemeği tarifi...
Ege otlarını yazdılar, dünya birincisi oldular
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Dr. Betül Öztürk ve Yazar Doç. Dr. Ahmet Uhri, kaleme aldıkları ‘Ege Otları’ kitabıyla dünyanın en prestijli yemek kitabı yarışmalarından Gourmand Ödüllerinde birinci seçildi.
Bölgesel mutfaklar: Ege Bölgesi yemek kültürü!
Ege mutfağı, zeytinyağlı yemekleri, taze sebzeleri, deniz ürünleri ve meze çeşitleriyle ünlüdür. Kendi içinde Ayvalık, İzmir, Muğla, Datça mutfağı gibi yerel farklılıklar barındırır. Haritada iç kesimlere doğru ilerledikçe Akdenizli kimliğinden uzaklaşır. Ege mutfağında kullanılan en önemli malzeme ve yiyecekler zeytinyağı, çeşit çeşit ot ve balıktır. İşte Ege Bölgesi mutfağına dair bazı özellikler…
12’nci Alaçatı Ot Festivali’ne geri sayım başladı
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan Alaçatı Ot Festivali 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl depremin yaralarını sarmak amacıyla düzenlenecek festivalin teması 'Yeniden Doğuş' olarak belirlendi. Depremden etkilen 11 ilin yöresel lezzetleri festivalde sergilenecek.