Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
28°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji eGazete Resmi İlanlar
USD 39,74
EUR 45,92
GBP 53,68
BTC 4.073.352,05
gram-altin 4.326,79
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Japonya Merkez Bankası
BoJ'da faiz artırımı planları sürüyor! BoJ'da faiz artırımı planları sürüyor! Japonya Merkez Bankası, 1 Mayıs'ta açıklayacağı üç aylık raporunda, ekonomiye ilişkin görünümünü güncellerken faiz artırımı beklentilerini canlı tutma amacını sürdürüyor. BoJ, piyasanın gelecekteki faiz hareketleri konusunda daha fazla ipucu arayacak.
Asya borsaları karışık seyrediyor: Resesyon endişeleri sürüyor! Asya borsaları karışık seyrediyor: Resesyon endişeleri sürüyor! Asya borsaları güne karışık seyirle başladı.
Asya borsaları Japonya hariç pozitif seyrediyor: 24 Ocak 2025 Cuma Asya borsalarında son durum Asya borsaları Japonya hariç pozitif seyrediyor: 24 Ocak 2025 Cuma Asya borsalarında son durum Asya borsalarında Japonya hariç pozitif bir seyir izleniyor.
Asya merkez bankaları 2024'ü nasıl geçirdi? Faiz politikasında önemli adımlar... Asya merkez bankaları 2024'ü nasıl geçirdi? Faiz politikasında önemli adımlar... Çin, Hong Kong ve Güney Kore merkez bankaları geçen yıl parasal gevşemeye giderken, Japonya Merkez Bankası (BoJ) 17 yıl sonra ilk kez faiz artırdı.
Asya borsaları negatif seyrediyor Asya borsaları negatif seyrediyor Asya borsalarında negatif bir seyir öne çıkıyor.
Asya borsaları haftaya negatif başladı Asya borsaları haftaya negatif başladı Asya borsaları haftanın ilk işlem gününde negatif seyrediyor
Japonya Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Japonya Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizini yüzde 0,25'te sabit bıraktı.
Küresel piyasalar pozitif seyrediyor Küresel piyasalar pozitif seyrediyor Küresel piyasalarda, Fed'in 4 yıl aradan sonra 50 baz puanlık faiz indirimine gitmesinin ardından "yumuşak iniş" ihtimaline yönelik beklentilerin yeniden güçlenmesiyle pozitif seyrediyor.
Japon yeni, dolar karşısında 7 ayın en yüksek seviyesinde Japon yeni, dolar karşısında 7 ayın en yüksek seviyesinde ABD'de zayıf iş gücü verilerinin ekonomide resesyon endişeleri ve ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) daha yüksek faiz indirimleri beklentilerini artırmasının ardından Japon para birimi, dolar karşısında 2 Ocak 2024'den beri en yüksek seviyesine ulaştı.
Japon borsası 37 yılın en büyük düşüşünü kaydetti Japon borsası 37 yılın en büyük düşüşünü kaydetti Japonya'da Nikkei 225 endeksi, "şahinleşen" Japonya Merkez Bankası (BoJ) ve küresel piyasalarda artan resesyon endişeleriyle yüzde 12,40 ile 1987'den bu yana en büyük düşüşü kaydetti.
Japonya Merkez Bankası politika faizini artırdı Japonya Merkez Bankası politika faizini artırdı Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizini yüzde 0,25'e çıkardı.
Japonya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Japonya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Japonya Merkez Bankası (BoJ) politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığında bıraktı.
Japonya'dan döviz kuruna müdahale Japonya'dan döviz kuruna müdahale Japon makamların piyasaya yen alarak müdahale ettiklerini belirttiler. Böylelikle dolar 160.245 yen seviyesine kadar yükselmesinin ardından 156.55 yene kadar geriledi .
Japonya ekonomisi teknik resesyondan 'kıl payı' kurtuldu Japonya ekonomisi teknik resesyondan 'kıl payı' kurtuldu Japonya ekonomisi, 2023'ün 4. çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 0,4 büyüme kaydederek teknik resesyonun önüne geçti.
OECD'den Japonya'ya 'faiz' çağrısı OECD'den Japonya'ya 'faiz' çağrısı OECD, Japonya Merkez Bankası'nı faiz oranlarını kademeli olarak artırmaya çağırdı.
Japonya Merkez Bankası'ndan faiz kararı Japonya Merkez Bankası'ndan faiz kararı Japonya Merkez Bankası (BoJ) bugün politika faizini yüzde eksi 0,1'de sabit bırakırken, getiri eğrisi kontrolü rejiminde de değişikliğe gitmedi.
Küresel piyasalar ABD enflasyon verilerine odaklandı Küresel piyasalar ABD enflasyon verilerine odaklandı Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) martta faiz indirimlerine başlayacağına yönelik beklentilerin güçlü kalmasıyla pozitif bir seyir izlerken, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların odağına yerleşti.
Küresel piyasalarda gözler Powell'ın açıklamalarına çevrildi Küresel piyasalarda gözler Powell'ın açıklamalarına çevrildi Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugünkü konuşması öncesinde yön arayışına devam ederken, Fed yetkililerinin açıklamaları ve Çin'den gelen veriler de fiyatlamaları zorlaştırıyor.
Küresel bir ekonomik kriz mi geliyor? Erkan Öz açıkladı: Küresel bir ekonomik kriz mi geliyor? Erkan Öz açıkladı: Ömer Can Talu'nun hazırlayıp sunduğu 'İkinci Bakış' programının bu haftaki konuğu Ekonomist Erkan Öz. Programda Erkan Öz çeşitli kurumların yayınlamış olduğu enflasyon oranlarını yorumlayarak Türkiye ve dünyada ekonomi alanında yaşanan önemli gelişmeleri yorumladı. Ayrıca Öz, "küresel durum hiç iç açıcı değil" diyerek uyarılarda da bulundu.
Küresel piyasalar negatif seyrediyor (21 Eylül 2023) Küresel piyasalar negatif seyrediyor (21 Eylül 2023) Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed), politika faizini beklentiler doğrultusunda sabit bırakmasına karşın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğinin sinyalini vermesiyle negatif bir seyir izlenirken, bugün yurt içinde gözler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi.
Küresel piyasalar merkez bankaları haftasını pozitif tamamladı Küresel piyasalar merkez bankaları haftasını pozitif tamamladı Küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının faiz kararları sonrasında haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz kararı ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları piyasaların odak noktasında olacak.
Merkez bankaları haftasında kararlar beklentilere paralel alındı Merkez bankaları haftasında kararlar beklentilere paralel alındı Küresel bazda önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının yakından takip edildiği haftada kararların tamamı beklentilere paralel gerçekleşti.
BoJ'un yeni başkanı Ueda Kazuo: 'Fiyat istikrarı için elimden gelenin en iyisini yapacağım' BoJ'un yeni başkanı Ueda Kazuo: 'Fiyat istikrarı için elimden gelenin en iyisini yapacağım' Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yeni Başkanı Kazuo Ueda, yan etkilerine dikkat ederek yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmak ve fiyat istikrarının sağlanması için elimden geleni yapacağını söyledi.
BOJ/Harihuko Kuroda: Ultra gevşek para politikasının devam etmesine ihtiyaç var BOJ/Harihuko Kuroda: Ultra gevşek para politikasının devam etmesine ihtiyaç var Japonya Merkez Bankası Başkanı ekonomiyi ve ücretleri artırmaları için şirketleri desteklemek için ultra gevşek para politikasının devam ettirmenin önemine vurgu yaptı.
BOJ'un çekirdek enflasyon tahminlerini yükseltmesi bekleniyor BOJ'un çekirdek enflasyon tahminlerini yükseltmesi bekleniyor Japonya Merkez Bankası'nın bu ay açıklayacağı çeyrek dönem makroekonomik tahminlerinden 2022 ve 2023 için taze gıdanın yanı sıra enerji fiyatlarını da dışarıda bırakan çekirdek enflasyon beklentilerini yukarı yönlü revize edeceği öne sürülüyor.
Japonya'da eylül çekirdek enflasyonunda yüzde 3 yükseliş Japonya'da eylül çekirdek enflasyonunda yüzde 3 yükseliş Japonya'da eylül ayı çekirdek tüketici fiyat endeksi (TÜFE), geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 yükseldi.
Japonya Merkez Bankası tahvil alım miktarını artırıyor Japonya Merkez Bankası tahvil alım miktarını artırıyor Japonya Merkez Bankası (BOJ) küresel piyasalardaki dalgalanmayla birlikte getirilerde oluşan yukarı yönlü baskıyı azaltmak için düzenli varlık alımlarını artırdı.
Japon Yeni, Euro karşısında son 7 yılın en büyük değer kaybını yaşıyor Japon Yeni, Euro karşısında son 7 yılın en büyük değer kaybını yaşıyor Japon hükümeti, ABD Doları'nın ardından Euro karşısında da değer kaybeden Japon Yeni'ndeki ani dalgalanmaların "aleyhte" olduğunu belirtti.
Japonya’da enflasyon göstergeleri rekor seviyede Japonya’da enflasyon göstergeleri rekor seviyede Japonya Merkez Bankası tarafından yayımlanan verilere göre enflasyonda birçok gösterge yeni rekor kırarken, enflasyonun yayılımının arttığı da gözlendi.

En Çok Okunanlar

Birinci sırada ne AKP, ne de CHP var...
Birinci sırada ne AKP, ne de CHP var... ASAL Araştırma'nın son anketine göre, kararsız ve sandığa gitmeyecek seçmenlerin oranı, AKP ve CHP’nin oy oranlarını geride bıraktı. Seçmendeki belirsizlik dikkat çekti. İşte ayrıntılar...
ABD'den uyarı: Aralarında Türkiye de var!
ABD'den uyarı: Aralarında Türkiye de var! ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a yönelik saldırının ardından, Ortadoğu’daki personeline "dikkatli olmaları" uyarısında bulunurken, bazı ülkelerdeki diplomatik temsilcilik çalışanlarından ise bulundukları ülkeleri terk etmelerini istedi
Mevduat faizleri rekor seviyede!
Mevduat faizleri rekor seviyede! Mevduat faiz oranlarında yaşanan son gelişmeler yatırımcıların yakın takibinde. Özellikle yüksek tutarlı tasarruflarını değerlendirmek isteyenler, bankaların sunduğu güncel oranlara göre aylık kazançlarını hesaplıyor. Peki, 500 bin TL’nin 32 günlük mevduat getirisi ne kadar? İşte banka banka güncel mevduat faizi oranları...
Türk bilim insanı Canan Dağdeviren beyin kanaması geçirdi
Türk bilim insanı Canan Dağdeviren beyin kanaması geçirdi 'Massachusetts Institute of Technology’de görev yapan Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, 9 Haziran’da beyin kanaması geçirdiğini açıkladı. 12 gün yoğun bakımda kaldığını belirten Dağdeviren, "Ölümü teğet geçtim 1. yaş günüm kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
AKP'den 'vekil devşirme' operasyonu
AKP'den 'vekil devşirme' operasyonu TBMM tatile girmeden önce iktidar kulisleri hareketlendi. AKP’nin, Meclis’te anayasa değişikliği için gerekli sayıya ulaşmak amacıyla bazı küçük partilerin milletvekilleriyle birebir görüşmeler yürüteceği öne sürüldü. Hedefin ise Saadet, Gelecek ve Yeniden Refah Partili isimler olduğu iddia ediliyor.
Kan donduran cinayet: Kızını boğarak öldürdü!
Kan donduran cinayet: Kızını boğarak öldürdü! Manisa'nın Akhisar ilçesinde tartıştığı kızını boğarak öldüren anne, olayın ardından kendisini ihbar etti.
Erdoğan'a 'acil' telefon
Erdoğan'a 'acil' telefon Memur-Sen 30. Yıl Vefa Buluşması programına katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen bir telefon üzerine salondan ayrıldı.
Xabi Alonso'nun Arda kararı İspanya'da gündem oldu!
Xabi Alonso'nun Arda kararı İspanya'da gündem oldu! Kulüpler Dünya Kupası'ndaki ikinci maçında Pachuca'yı 3-1 yenen Real Madrid'de, milli futbolcu Arda Güler attığı golle müsabakaya damga vurdu. İlk maça yedek başlayan Arda Güler, bu kez ilk 11'de yer alması ve olumlu performansıyla İspanya basınından övgü dolu yorumlar aldı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye