Kahvaltıların sağlıklı lezzeti: Ispanaklı peynirli omlet
Sabahları enerjik uyanmak isteyenler için hem doyurucu hem de besleyici bir tarifle geldik! Avokadoya ihtiyaç duymadan bol proteinli, kas dostu ve lezzetli bu tarif, kahvaltı sofranıza sağlık katacak.
Süt işletmesinde ele geçirildi: 23 ton ürün imha edildi
Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimde, son tüketim tarihi geçmiş 23 ton lor peyniri ele geçirildi.
Sabah kahvaltılarının protein bombası: Sebze sandviç tarifi
Sabah kahvaltılarında pratik, doyurucu ve yumurtasız bir alternatif arıyorsanız, bu protein deposu sandviç tarifi tam size göre!
Ekşimiş yoğurttan lor peyniri nasıl yapılır? Lor peyniri yaparken nelere dikkat edilmeli?
İstediğiniz kadar yoğurt mayalayın, bazen yoğurdunuz tutmaz, dolapta kalır veya ekşir. Hazır kutu yoğurtlarından fazla almış da olabilirsiniz. Hiç üzülmeyin, ekşimiş yoğurtları nefis bir lor peynirine dönüştürebilirsiniz. Peki; ekşimiş yoğurttan lor nasıl yapılır? Ekşimiş yoğurttan lor peyniri yapmanın püf noktaları nelerdir? Ekşimiş yoğurttan lor peyniri nasıl kullanılır?
Türk kahvaltı kültürü ve bölgelere göre geleneksel lezzetler...
Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğu konusunda hem fikir misin bilmiyoruz, ama Türk kahvaltısının sınırları aşan bir ünü olduğunu hepimiz biliyoruz. Türk kahvaltısının akıl almaz zenginliği. 7 bölgesinin de kendine has ayrı ayrı lezzetlerinin olduğu bilinen bir gerçek. Peki Türk kahvaltısı kültürüne biraz daha detaylı bakmaya ne dersiniz?
Lor peyniri nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?
Lor peyniri ya da diğer adıyla çökelek, uzun yıllardır en bilinen peynir türleri arasında yer alır. Lor peyniri yumuşak, sade, kremsi bir peynirdir ve herhangi bir eskitme işleminden geçmediği için taze peynirler kategorisindedir. Pastörize inek sütünün kestirilmesi sonucunda elde edilir.