Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
5°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,17
Euro 50,21
Sterlin 57,86
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.389,68
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Mehmet Bülent Deniz
Kart borçları artıyor Kart borçları artıyor Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz: Mayıs ayında enflasyonda beklenen düşüş olmadı. Çarşı, pazar ve marketlerde zamlar yeniden başladı. Ocakta 2 bin 551 TL olan market sepeti, haziranda 3 bin lirayı aştı.
Tüketici isyanda Tüketici isyanda Bu gece yarısı gelmesi beklenen zamla birlikte motorinin litresi İstanbul’da 41.62 TL, Ankara’da 42.36, İzmir’de 42.58 TL’ye yükselecek. Ana gider kalemlerinden olan akaryakıtta fiyatlar artınca iğneden ipliğe zam geliyor. Tüketiciler vergi indirimi bekliyor.
Cumhuriyet gündeme getirmişti Cumhuriyet gündeme getirmişti Bankalar geçen aylarda şube personelini meşgul etmemek için 10 bin TL altındaki işlemleri yapmamaya başlamıştı. Milyonlarca emeklinin 7 bin 500 TL maaş aldığı dönemde bankaların 10 bin TL altındaki işlemler için müşterilerini ATM ve mobil şubelere mahkûm etmesi tepkiye neden olmuştu.
'Fedakârlık' çağrısı 'Fedakârlık' çağrısı Yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikası sonucunda yükselen faizler esnafı da etkilemeye başladı. Bankaların işletmelere 0.49-0.79 aralığında uyguladığı kredi kartı komisyonları bugün yüzde 3.5’e kadar çıktı. “Bankalar Üye İş Yeri Ücreti”ni (BSMV) de yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardı. Bu artışlarla birlikte bankaların kârlarına ortak olduğunu söyleyen esnaf temsilcileri, durumu cumhurbaşkanlığına ilettiklerini bildirerek “Bankalar elini taşın altına koymalı” dedi. Tüketici ise işletmelerin eskiden olduğu gibi kartlı alışverişlere komisyon farkı eklemeye başladıklarını açıkladı.
Akaryakıt fiyatları durulmuyor Akaryakıt fiyatları durulmuyor Akaryakıt zamları, düşen alım gücüyle birleşince otobüsten uçağa ülke içi ulaşım ulaşılmaz oldu. Otobüs fiyatları 500 TL’den uçak biletleri ise bin 650 taban fiyattan başlıyor.
Sonbaharda fırtına Sonbaharda fırtına Göreve geldiğinde “Rasyonel politikalara dönülecek” mesajı veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sıkılaştırma politikalarının süreceğini açıkladı. Şimşek, özel bankalardan, düşen alım gücüyle birlikte talebi artan tüketici kredilerini frenlemesini istedi. Şimşek, “Ticari kredileri destekleyin” dedi. Tüketici dernekleri ve ekonomistler, “Nakdi olmasına karşın borçlanarak telefon, araba alanları engellemeye çalışıyorlar ama geçimini borçlanarak sağlayan dar gelirliler ezilecek. Yeni ekonomi politikası ile tüketici için sonbahar gerçekten ‘kusursuz bir fırtına’ olacak” yorumunu yaptı.
'Yasaya aykırı' 'Yasaya aykırı' Bankalar, belli bir tutarın altında para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yöneltmek için harekete geçti.
Fazla zam talebine ret Fazla zam talebine ret İstanbul’da taksicilerin “fazla zam” istemi sonuçsuz kaldı. İBB yetkilileri konunun “siyasi bir tartışma”ya dönüştürüldüğünü dile getirdi.
'Yurttaş stokçu oldu' 'Yurttaş stokçu oldu' Düğün alışverişinden market alışverişine kadar her alanda sürekli zamlara maruz kalan tüketici çareyi stoklu alışverişte buldu. Evlenecek çiftler nişandan önce beyaz eşya alıyor.
Borç çığ gibi büyüyor Borç çığ gibi büyüyor Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “36 milyon kredi kartının limiti dönem bitmeden dolmaktadır. Semt pazarlarında dahi kredi kartı kullanımının arttığı tespit edildi" dedi.
Cumhuriyet araştırdı Cumhuriyet araştırdı Özellikle enerji fiyatlarındaki artışa dikkati çeken Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Çare ücretlere zam değil, hayat pahalılığını durdurmak” dedi.

En Çok Okunanlar

Mühürlenmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı mı?
Mühürlenmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı mı? Uyuşturucu soruşturmasıyla gündeme gelen ve 28 Aralık’ta mühürlenen Bebek Otel’in nasıl yeniden faaliyete geçtiğine ilişkin tartışmalar sürerken, yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığı öne sürüldü.
Tahran’dan İsrail ve ABD’ye ağır suçlama!
Tahran’dan İsrail ve ABD’ye ağır suçlama! İran Genelkurmay Başkanı, İsrail ve ABD’nin ülkeye IŞİD mensubu silahlı unsurlar gönderdiğini öne sürerek, bu kişilerin yaşanan olaylar sırasında güvenlik güçleri ve sivillerin öldürülmesine karıştığını iddia etti.
İşte AKP Türkiye'si: Toplum endişeli, öfkeli ve mutsuz!
İşte AKP Türkiye'si: Toplum endişeli, öfkeli ve mutsuz! GÜNDEMAR'ın yayımladığı çalışmaya göre toplumun yaklaşık dörtte üçü 2025 yılını “kötü” olarak değerlendirirken, ekonominin kötü gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 82’ye ulaştı. Araştırma, yurttaşların 2026’ya yönelik beklentilerinde de kötümserliğin ağır bastığını, önceliğin ise açık ara ekonomi ve adalet-hukuk alanlarında toplandığını ortaya koydu.
Burak Yılmaz'dan sert tepki: Hakemlerin üzerine yürüdü!
Burak Yılmaz'dan sert tepki: Hakemlerin üzerine yürüdü! Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Tayyip Talha Sanuç'un kırmızı kart görmesinin ardından sinirlerine hakim olamayarak karşılaşmanın hakemlerinin üzerine yürüdü.
Tarih ve saat verdi, yurttaşlara çağrı yaptı!
Tarih ve saat verdi, yurttaşlara çağrı yaptı! CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meydanlara dev afişler asan AKP'ye, paylaştığı video ile yanıt verdi. İmamoğlu aynı zamanda yurttaşları Beşiktaş'ta yapılacak ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitingine davet etti.
‘Erken öten horozun başını keserler’
‘Erken öten horozun başını keserler’ AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık açıklamasına ilişkin, "Erken öten horozun başını keserler" ifadesini kullandı. Arınç, “adaylığı erken açıklanmasaydı belki tutuklanmazdı” değerlendirmesini yaptı. Arınç aynı zamanda eski ABB Başkanı Melih Gökçek’e yönelik “Adını bile anmak istemiyorum. Savcılar çağırırsa ifade vermeye giderim" dedi.
Stüdyo gerilmiş, tehditler savurmuştu: Melik Yiğitel 'özür diledi'
Stüdyo gerilmiş, tehditler savurmuştu: Melik Yiğitel 'özür diledi' Gazeteciler Melik Yiğitel ile Gürbüz Evren, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in telefonla bağlandığı canlı yayında birbirine girmişti. Yiğitel Evren'e "Sana bunu ödetirim. Seni bitiririm." sözleriyle tehditler savurmuştu. Yiğitel, yeni bir açıklama yaparak özür dilediğini duyurdu.
Halep’in doğusu 'askeri bölge' ilan edildi
Halep’in doğusu 'askeri bölge' ilan edildi HTŞ kontrolündeki Suriye hükümeti güvenlik güçleri, Halep’in doğu kırsalında Deyr Hafir ile Meskena arasındaki hattı “askeri kapalı bölge” ilan etti. Güvenlik güçleri, bölgede terör örgütü PKK'nin Suriye uzantısı YPG/SDG ve “devrik rejim kalıntılarının” hareketliliğinin arttığını belirtirken, alanın Halep’e yönelik saldırılarda kullanılan “İran menşeli kamikaze İHA’ların kalkış noktası” olduğunu iddia ederek sivillere uzak durma çağrısı yaptı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye