Hayvanlar ‘kamu vicdanına rahatsızlık verecek şekilde’ toplanmış
AKP yönetimindeki Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporunda il bazında sokak hayvanlarına ilişkin çok sayıda ihmal bulunduğu görüldü. Raporda, “İl içi ve il dışı toplama ekiplerinin küpeli veya küpesiz toplanan köpekleri yasak olmasına rağmen zaman zaman bölge dışı ormanlık alanlar ile yerleşim yerleri içi veya dışına kontrolsüz bir şekilde bırakarak bu sorunun daha çok büyümesine sebep olduğu görülmektedir” denildi. Raporla birlikte sokak hayvanlarının “Kamu vicdanını rahatsız edecek şekilde” toplandığı da ortaya çıktı.
Sapanca Gölü'nde tedirgin eden manzara: Su 17 metre çekildi
Sakarya'daki Sapanca Gölü'nün suyu 17 metre çekildi. Su kaybı nedeniyle iskeleler susuz kalırken göl içerisindeki kayıklar ise tamamen karaya oturdu.
Sakarya’da hava sıcaklıkları için kritik uyarı: 'Mümkün olduğunca evde kalalım'
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredecek ve 40 dereceyi bulacak hava sıcaklıkları sebebiyle vatandaşlara, “Mümkün olduğunca evde kalın ve özellikle öğle saatlerinde güneşli alanlara çıkmayın” uyarısı yaptı.
Yılın ikinci hasadı başladı: 20 çeşit tıbbi bitki...
20 çeşit tıbbı, aromatik bitki ve ürünün üretilip dünyaya ihraç edildiği Sakarya Botanik Vadisi'nde yılın ikinci adaçayı hasadı yapıldı.
Sakarya'da '3 gün boyunca dalgalı denize girmeyin' uyarısı
Sakarya'nın Karadeniz'e kıyı ilçeleri Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da 17-19 Ağustos'ta beklenen yoğun dalga nedeniyle denize girilmemesi uyarısında bulunuldu.