Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması hamuru ve içi nasıl olmalı?
<p>Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almış olan <strong>Kayseri Yağlamas</strong>ı, yemek programı Mastechef ile birlikte aranan bir lezzet haline geldi. İşte, izleyenlerin tadını damağında bırakan o lezzetin orijinal tarifi...</p>
<h3>KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ NELERDİR?</h3>
<p><em><strong>Hamuru için gerekli malzemeler:</strong></em></p>
<ul>
<li>Yarım kg un</li>
<li>1 bardak su</li>
<li>Yarım su bardağı süt</li>
<li>10 gr. yaş maya</li>
<li>1 yemek kaşığı şeker</li>
<li>2 yemek kaşığı sıvı yağ</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<p><em><strong>Kıymalı harç içi için gerekli malzemeler:</strong></em></p>
<ul>
<li>2 yemek kaşığı tereyağı</li>
<li>350 gr. kıyma</li>
<li>2 tane kuru soğan</li>
<li>3 tane yeşil sivri biber</li>
<li>6-7 adet domates</li>
<li>1 yemek kaşığı domates salçası</li>
<li>1 yemek kaşığı biber salçası</li>
<li>1,5 su bardağı su</li>
<li>Pul biber</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<h3>KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?</h3>
<ul>
<li>Su, süt, şeker, maya ve sıvı yağı derin bir kaba alıp, maya eriyinceye kadar iyice harmanlayın. Karışıma unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin. Ardından tuzu ekleyip, iyice yoğurun.</li>
</ul>
<ul>
<li>Yoğurduğunuz hamuru mayalanması için bir saat dinlendirin.</li>
</ul>
<ul>
<li>Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın. İç için gerekli malzemeleri yemeklik doğrayın.</li>
</ul>
<ul>
<li>Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyip kavurun, daha sonra biberi ekleyin.</li>
</ul>
<ul>
<li>Domatesleri ve salçaları ekleyip, bir kez daha kavurun.</li>
</ul>
<ul>
<li>Son olarak harca baharatları ve suyu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp, su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin. Çok kavurup, kurutmayın.</li>
</ul>
<ul>
<li>Mayalanan hamurdan 12 beze elde edin. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru ters düz ederek pişirin.</li>
</ul>
<ul>
<li>Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan bol bol sürün. Diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.</li>
</ul>
<ul>
<li>4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ve üzerine maydanoz ile de servis edebilirsiniz.</li>
</ul>