Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.762,31
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Strep A bakterisi
Uzmanından çocuklarda görülen 'Strep A' hastalığına ilişkin uyarı Uzmanından çocuklarda görülen 'Strep A' hastalığına ilişkin uyarı Çocukların İnvaziv Grup A streptokok (iGAS) hastalığına karşı daha savunmasız olduğuna dikkati çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mesut Yılmaz, “Başarılı bir sonuç için hızlı tanı ve tedavi çok önemlidir. Bu enfeksiyon hızla ilerleyerek ciddi hastalıklara neden olabilir ve potansiyel olarak ölüme yol açabilir. Erken teşhis ve tedavi, olumlu bir sonuç alma şansını artırmak için çok önemlidir” dedi.
'Strep A vakalarının artacağını düşünmüyoruz' 'Strep A vakalarının artacağını düşünmüyoruz' Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve İç Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İhsan Ateş, “İngiltere'de ciddi boyutlara ulaşan vakalar oldu, ölümler görülmeye başlandı. Türkiye'de bu oran çok düşük ve çok ciddi anlamda bu oranın artacağını düşünmüyoruz. Çünkü bu enfeksiyon, kısa süre içerisinde antibiyoterapiye cevap verebilen bir durum” dedi.
Prof. Dr. Ateş Kara'dan korkutan uyarı: 'Strep A' erken tedavi edilmezse ölüm oranı yüksek Prof. Dr. Ateş Kara'dan korkutan uyarı: 'Strep A' erken tedavi edilmezse ölüm oranı yüksek Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
Uzmanından 'Strep A' bakterisi uyarısı: 'Türkiye genetik yatkınlıkta orta risk grubunda' Uzmanından 'Strep A' bakterisi uyarısı: 'Türkiye genetik yatkınlıkta orta risk grubunda' Halk arasında Beta mikrobu olarak da bilinen Strep A bakteri enfeksiyonlarının son aylarda Türkiye’de daha sık görüldüğünü bildiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, “Maalesef bizim ülkemiz genetik yatkınlık açsından orta riskli gurupta yer almaktadır. Okullar, kreşler gibi kalabalık ortamlar en sık bulaşmanın gerçekleştiği yerlerdir” uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı'ndan 'Strep-A' enfeksiyonunda 24 saat uyarısı Sağlık Bakanlığı'ndan 'Strep-A' enfeksiyonunda 24 saat uyarısı Halk arasında "beta" olarak da bilinen enfeksiyona ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, hasta kişilerin antibiyotik tedavisinin 24'üncü saati tamamlanana kadar işe, okula veya kreşe gitmemesi gerektiği, bulaştırıcılığın tedavinin 24 saatinden sonra sona erdiği bildirildi.
'Strep A bakterisi Beta tipi kalp iltihabı, böbrek iltihabı yapabiliyor' 'Strep A bakterisi Beta tipi kalp iltihabı, böbrek iltihabı yapabiliyor' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti.
Strep A bakterisine karşı uzmanından önemli uyarı: 'En net belirti boğaz ağrısı' Strep A bakterisine karşı uzmanından önemli uyarı: 'En net belirti boğaz ağrısı' Gösterdiği artışla dünya genelinde tedirginliğe ve Türkiye'de de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan streptokok mikrobu ile ilgili uzmanından uyarılar geldi. Hastalığın en net belirtisinin boğaz ağrısı olduğunu söyleyen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Gürkan, hasta olan çocuğun mutlaka evinde 10 günlük tedavi sürecine girmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye'de Strep-A vakalarında artış uyarısı Türkiye'de Strep-A vakalarında artış uyarısı Prof. Dr. Ergin Çiftçi, "Dünyada Strep-A vakalarında sayıca oldukça artış var, hastalığın daha tehlikeli klinik formlarını da daha sık görmeye başladık. Ülkemizde de veriler bu yönde. Bu nedenle çok daha dikkatli olmamız gerekiyor" dedi, yurttaşlara uyarılarda bulundu.
Türkiye'de Strep A bakterisi kaynaklı bilinen ilk çocuk ölümü: Hekimler ne diyor? Türkiye'de Strep A bakterisi kaynaklı bilinen ilk çocuk ölümü: Hekimler ne diyor? 3 yaşındaki Aras Sönmez Strep A bakterisi sebebiyle 11 Ocak’ta Ankara’da hayatını kaybetti. BBC Türkçe’ye konuşan doktorlar, birden fazla üst solunum yolu enfeksiyonunun aynı anda görüldüğü bu dönemde, Strep A bakterisi belirtilerine karşı dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.
'Strep A' bakterisi Ankara'da can aldı: 3 yaşındaki Aras doğum gününde hayatını kaybetti 'Strep A' bakterisi Ankara'da can aldı: 3 yaşındaki Aras doğum gününde hayatını kaybetti Dünyada sık görülen Türkiye'de de çocuklar arasında yayılan 'Streptokok' (Strep A) bakterisi, Ankara'da can aldı. 3 yaşındaki Aras Sönmez, doğum gününde Strep A bakterisi nedeniyle yaşamını yitirdi. Baba Oğuz Buğrahan Sönmez, hastalığın soğuk algınlığı gibi başladığını ve kısa sürede oğlunu kaybettiklerini söyledi.
İngiltere'de 'Strep A' kabusu: En az 30 çocuk hayatını kaybetti İngiltere'de 'Strep A' kabusu: En az 30 çocuk hayatını kaybetti İngiltere'de 19 Eylül'den bu yana "Strep A" bakterisinin yol açtığı enfeksiyon nedeniyle en az 30 çocuk yaşamını yitirdi. Vücudun bazı bölümlerinde kızarıklık ve deri enfeksiyonuna neden olan bakteriler, bazı vakalarda ciddi komplikasyonlara ve ölümlere yol açabiliyor.
Doç. Dr. Gündeşlioğlu: 'Strep A'nın neden olduğu kızıl vakaları arttı' Doç. Dr. Gündeşlioğlu: 'Strep A'nın neden olduğu kızıl vakaları arttı' Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Özlem Özgür Gündeşlioğlu, Strep A enfeksiyonlarının artması ile birlikte son dönemde çocuklarda vücutta yaygın kızarık ve döküntüler yapan 'kızıl' vakalarının da arttığını söyledi.
İngiltere'de 'Strep A' bakterisi alarmı: 21'si çocuk 94 kişi yaşamını yitirdi İngiltere'de 'Strep A' bakterisi alarmı: 21'si çocuk 94 kişi yaşamını yitirdi İngiltere'de "Strep A" bakterisinin yol açtığı enfeksiyon nedeniyle 21'i çocuk, 94 kişi öldü. Hastalığa sebep olan bakteri, hapşırma, öksürük ve yakın temas yoluyla insanlar arasında kolaylıkla yayılabiliyor.
Çocuklarda Strep A farenjitine dikkat! Çocuklarda Strep A farenjitine dikkat! Koronavirüs pandemisinin ardından tüm dünya bu kez de İngiltere’de 10’dan fazla çocuğun ölümüne neden olan Strep A bakterisinin tedirginliğini yaşıyor.
Strep A enfeksiyonu nedir, Türkiye hastalığa hazır mı? Strep A enfeksiyonu nedir, Türkiye hastalığa hazır mı? Birleşik Krallık'ta en az 15 çocuk Strep A enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti. Peki, bu hastalık ne kadar tehlikeli ve Türkiye için ne kadar tanıdık? Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Ergin Çiftçi anlattı.
Strep A nedir? Strep A'nın belirtileri nelerdir?  Strep A Türkiye'de var mı? Strep A nedir? Strep A'nın belirtileri nelerdir? Strep A Türkiye'de var mı? Strep-A bakterisinin yol açtığı enfeksiyona karşı uzmanlar uyarıyor. Strep A nedir? Strep A bakterisi nereden bulaşır? Strep A bakterisinin tedavisi var mı?
İngiltere alarmda: Strep A bakteriyel enfeksiyonu can alıyor İngiltere alarmda: Strep A bakteriyel enfeksiyonu can alıyor İngiltere'de alarm etkisi yaratan enfeksiyon can almaya devam ediyor. Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle 9 çocuk yaşamını yitirdi.
'6 çocuk hayatını kaybetti...' '6 çocuk hayatını kaybetti...' İngiltere'de 6 çocuk Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti
İngiltere'de altı çocuk 'Strep A bakterisi' nedeniyle öldü İngiltere'de altı çocuk 'Strep A bakterisi' nedeniyle öldü İngiltere'de eylül ayından bu yana altı çocuk Strep A enfeksiyonu nedeniyle öldü. Bu çocuklardan beş tanesi 10 yaşın altında. Peki Strep A bakterisi nedir, hangi hastalıklara yol açar?

En Çok Okunanlar

Sokak röportajında mani okuyan yurttaş tutuklandı
Sokak röportajında mani okuyan yurttaş tutuklandı Sokak röportajında eleştirel mani okuyan yurttaş ile röportajı gerçekleştiren kişi tutuklandı.
13 yaşındaki çocuğun infazını izlediler...
13 yaşındaki çocuğun infazını izlediler... Şeriatla yönetilen Afganistan'da 13 yaşındaki bir çocuk halka açık şekilde bir kişiyi infaz etti. 80 bin kişi, genç çocuğun şeriat hukukunda “Qisas” olarak bilinen cezayla yapacağı infazı izlemek için spor stadyumunu doldurdu.
Ünlü spikerler gözaltına alındı!
Ünlü spikerler gözaltına alındı! Son dakika gelişmesi... Ünlü televizyon spikerleri Ela Rümeysa Cebeci ve Meltem Acet gözaltına alındı. Spiker Hande Sarıoğlu da 'uyuşturucu' operasyonu kapsamında ifade vermeye çağrıldı.
İBB davasında mahkemeden ilk tutukluluk değerlendirmesi...
İBB davasında mahkemeden ilk tutukluluk değerlendirmesi... 23 Mart'tan beri tutuklu olan ve hakkında 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu İBB davasında ilk tutukluluk incelemesi yapıldı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabul edilmesinin üstünden 10 gün geçmesinin ardından yaptığı tutukluluk değerlendirmesinde, 105 kişinin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
RAMS Park'ta ikinci gol geldi!
RAMS Park'ta ikinci gol geldi! Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Samsunspor'u konuk ediyor. Karşılaşma ile ilgili tüm ayrıntılar ve canlı anlatım Cumhuriyet.com.tr'de…
CHP lideri Özgür Özel’den tedavisi süren Gülşah Durbay'a ziyaret
CHP lideri Özgür Özel’den tedavisi süren Gülşah Durbay'a ziyaret CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Gülşah Durbay'ı ziyaret etti. Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin de bilgi verildi.
Tutuklanan şüphelinin ifadesinde şok detaylar...
Tutuklanan şüphelinin ifadesinde şok detaylar... Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının suç eşyası ve emanet deposundaki 12 silahın kaybolmasına ilişkin tutuklanan zabıt katibi, sadece 2 silahı kendisinin aldığını iddia ederek suçlamaları kısmen kabul ettiğini belirtti.
Adanalılar sokağa çıktı
Adanalılar sokağa çıktı Aziz İhsan Aktaş'ın beyanları üzerinden İBB'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan Adana'nın seçilmiş belediye başkanı Zeydan Karalar'In tutukluluğunu protesto eden Adanalılar sokağa çıktı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye