Çay saatlerine çok yakışan kıtır kıtır lezzet: Tahinli susamlı kurabiye tarifi
Ağızda dağılan dokusu, tahinin benzersiz aroması ve susamın mis gibi kavrulmuş lezzetiyle tahinli susamlı kurabiye, evde kolayca hazırlayabileceğiniz en nefis tariflerden biridir. Peki, çay saatlerine çok yakışan bu kıtır kıtır lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis tahinli susamlı kurabiye tarifi...
Şırnak'ta 5 bin dekar alanda yetişiyor, coğrafi işaretli lezzete dönüşüyor!
Şırnak'ın Kumçatı bölgesinde çiftçiler, tescilli Dergul tahininin ham maddesi olan susamın hasadına imece usulü başladı. Bu yıl 5 bin dekar alanda ekili susamdan 300 tonun üzerinde rekolte bekleniyor.
Atıştırmalık enerji deposu: Susam topu tarifi
Enerji veren, sağlıklı ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için susam topu ideal bir seçenek.
Antalya'da hasat başladı: 4 bin ton rekolte bekleniyor! Kilosu 14O TL...
Antalya Manavgat'ın coğrafi işaretli ürünü olma özelliği taşıyan ve "altın" olarak anılan susamda bu yıl yaklaşık 4 bin ton rekolte bekleniyor
Gıda skandalları bitmiyor!
Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen susam tohumlarında salmonella tespit edildiğini duyurdu.
Bayatlamayan kurabiye tarifi... Kıyır kıyır susamlı kurabiye tarifi!
Kıyır kıyır hamuru ve enfes lezzetiyle bayatlamayan kurabiye tarifi... Çay saatlerinin favorisi olmaya aday bu kurabiye pratikliği ile vazgeçilmeziniz olacak!
Üretilenin 13 katı...
Türkiye’deki yanlış tarım politikaları susamı da vurdu. Ekim alanlarının daralması ile üretim düşerken ithalat kapısı sonuna kadar açıldı. Türkiye yerli, kaliteli susamını AB’ye satarken Çad’dan, Sudan’dan ithal edilen susam ise iç piyasada tüketiliyor.
Irak’ın sıfır noktasında orakla hasat başladı! Bir bardak sütten daha fazla kalsiyum içeriyor...
Hakkari'nin Derecik ilçesinde köylüler, imece usulü ile susam hasadına başladı.
Uzmanı uyardı: 'Su veya sıvının çok alınması sindirimi güçleştirir'
İftarda aşırı susama hissi ile normalden fazla sıvı alımının olabileceğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Burhan Özdil, yemek ile birlikte su veya sıvının çok alınmasının sindirimi güçleştirdiğini ve reflüyü arttırdığını söyledi.
