Turizmcilerden kaçak içki ile mücadele çağrısı: ÖTV düşürülmeli
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, kaçak içki ile mücadele çağrısı yaparak, “ÖTV arttıkça görüyoruz ki kaçak içki üretimi de artıyor. Bu nedenle içkide ÖTV düşürülmelidir. Bataklığı kurutacak uygulamalar yapılmalıdır” dedi.
Turist başı günlük gelir üç hanelere çıktı
Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Türkiye'nin, 2018 yılında 65-70 dolar civarında olan turist başı günlük gelirini 100 dolar çıkartarak 'ucuz ülke' algısını yıktığını, gelir bakımında turizmin süper liginde yerini aldığını söyledi.
ETİK Başkanı İşler: Turizm sektörü karanlık bir tünele giriyor!
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, pandemi, orman yangınları, savaş, ekonomik kriz, yabancılara satılan gayrimenkuller gibi Türkiye’de yaşanan birçok süreç nedeniyle turizm sektörünün kan kaybettiğine dikkat çekerek, kredi çağrısında bulundu. İşler, “4 yılı aşkın bir süredir yaşadığı sıkıntıların üzerine yeni ve karanlık bir tünele daha girmiş olacaktır” dedi.
Kapadokya'da otellerin doluluk oranı yüzde 70'i geçti
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilini 9 gün olarak açıklamasının ardından Kapadokya bölgesinde bulunan otellerde rezervasyon oranları arttı.
Turizm sektörü vergilerle boğuşuyor
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK) Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Turizm sektörü son yıllarda art arda gelen birçok krizle mücadele etmektedir. Bu etkileri bertaraf etmek için destek beklerken, Konaklama ve TGA vergileriyle karşılaştık” dedi. İşler; bu vergilerin kaldırılması ya da uygulanma biçim ve oranlarının yeniden belirlenmesi için yeni seçilecek milletvekillerine çağrıda bulundu.
Oteller para istedi
Depremler sonrası otellere yerleştirilen yurttaşlar sahipsiz kaldı. Turizm sezonu gerekçesiyle depremzedelerin tesisleri boşaltması istendi. Gidecek yeri olmayanlara da “Para ödeyin” denildi.