İmamoğlu: Milli Bayramlarımızı İstanbul’da hep bu coşku ile kutlayacağız

Abone Ol google-news

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gün boyunca katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini geceye taşıdı.

31 Ağustos 2019 Cumartesi, 11:14
Akşam saatlerinde İstanbul Valiliği’nin resepsiyonuna katılan İmamoğlu, ardında tekneyle Üsküdar ve Kadıköy’e geçti. İmamoğlu, Tarihi Moda İskelesi’nde yaptığı konuşmada, bütün milli bayramları coşkuyla kutlayacaklarının mesajını verdi. İmamoğlu, “Sebebi, milletçe bir arada olma duygumuzu milli bayramlarda yaşatmalıyız. Bu şekilde gerçekten geleceğe doğru yol haritasıyla bir adımla yürümeliyiz. Şehirlerimizde bu coşkuyu bizden esirgeyen anlayış, yanlış yapmıştır. O yanlışı yapmasalardı, inanın 15 Temmuz gibi bir süreci, bu ülke yaşamazdı. Bu ülke aldatıldı ve hain bir saldırı ile baş başa kaldı. Birlik ve beraberliğimizi, bu bayramlarda diri tutacağız” diye konuştu.
 
 
İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Şişli’deki bir otelde resepsiyon düzenledi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Birinci Ordu Komutanı Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, resepsiyona davetli yerli ve yabancı konuklarla tek tek bayramlaştı. Katılımcılar, resepsiyona eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katılan İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. Resepsiyonda, 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel olarak hazırlanmış bir belgesel film gösterildi. Resepsiyon, Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından müzik dinletisi ile devam etti.
 
“NE GÜZEL DEĞİL Mİ İSTANBUL’DA BAYRAM KUTLAMAK”
 
İmamoğlu ve eşi, resepsiyonun ardından Beşiktaş’a geçti. Burada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile buluşan İmamoğlu çifti, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Candan Erçetin konseri için tekneyle Üsküdar’a geçti. Vatandaşlar, tekneden inen İmamoğlu çiftine sevgi gösterilerinde bulundu. Deniz üzerine kurulan bir sistemle gerçekleştirilen ışık oyunları, vatandaşlara renkli anlar yaşattı. Boğaz’dan geçen teknelerdeki vatandaşlar da yaktıkları meşalelerle görsel şölen yaşanmasına neden oldu. Konserine, elinde Türk Bayrağı ile çıkan Erçetin, şarkılarını seyircilerle birlikte söyledi. Erçetin, sahnede okuduğu ikinci şarkıdan sonra mikrofona İmamoğlu’nu çağırdı. İmamoğlu çifti ve Kaftancıoğlu da sahneye ellerinde Türk bayrakları ile çıktı. İmamoğlu’nun Üsküdar’da yaptığı konuşma, Avcılar’daki konser alanına da canlı olarak aktarıldı. Meydanı hınca hınç dolduran İstanbullular, İmamoğlu’na büyük sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu, konuşmasına, “Ne güzel değil mi İstanbul’da bayramı kutlamak” sözleriyle başladı. 
“Milletçe İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 97’nci yıl dönümünü kutluyoruz” diyen İmamoğlu, sözlerini, “30 Ağustos bağımsızlık mücadelesi. Türkiye, esaret altına alınmak istendiğinde 2 mavi gözün ışığında, Anadolu’da dimdik ayakta duran, milletçe tam bağımsız Türkiye mücadelesi” diye sürdürdü.