Midibüs çaya uçtu 5 Çinli işçi yaralandı

Abone Ol google-news

İzmir'in Kınık ilçesinde yoldan çıkarak çaya uçan midibüsteki özel bir maden ocağı çalışanı 5 Çinli işçi, yaralandı. Ehliyetsiz sürücü 17 yaşındaki F.Y., ifadesine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

29 Eylül 2018 Cumartesi, 09:52

Kaza, dün (cuma) saat 18.00 sıralarında, kırsal Elmadere Mahallesi yolunda meydana geldi.

Özel bir şirkete ait kömür madeni ocağında çalışan 11 Çinli işçi, alışveriş yapmak istedi. Elmadere Mahallesi sakinlerinden 17 yaşındaki F.Y., işçileri çarşıya götürmek üzere, babasına ait olan 35 BB 142 plakalı midibüsle yola koyuldu. F.Y. Asar Mevkisi'nde direksiyon hâkimiyetini yitirdi. Yolun sağ tarafından midibüs, su seviyesi düşük olan çaya uçtu.

Kazada araçtakilerden Guobın Luı (45), Zıhıhua Zhang (44), Fenggao Zhang (36), Shaogang Lıan (26) ve Tıejun Huang (50) yaralandı. Sürücü ve araçtaki diğer işçiler ise kazadan yara almadan kurtuldu. Yaralılar ambulanslarla Bergama Necla Mithat Öztüre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Ehliyetsiz sürücüsü F.Y., ifadesi alınmak üzere Kınık İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.