Ali İsmet Ural

Anger Management..!

01 Aralık 2014 Pazartesi

Anger Management..!                                                                                             *
İsmail
Hoca, Caner’in iyi futbolcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama nasıl bir ders vermek bu. Oyuncularına karşı kredi kaybettiğinin farkında mısın? Bu ona sahip çıkmak değil. Caner’in halen kulüpte olması zaten onu sahiplenmektir. 11’de oynatmak başta Hasan Ali’ye ve takıma haksızlıktır. Yarın Emre, sonra Emenike veya Bekir aynı tepkiyi sana gösterse onlara artık farklı davranamazsın. Geçmiş olsun.

Gelelim taraftara. Bu sezon Kadıköy’de 6.maç. Son 5 maçın ilk yarıları berabere bitmiş ve hepsini 1 farkla F.Bahçe kazanmış. Yani, rakibi baskı altına almakta gecikmiş, taraftar gücünden uzak bir F.Bahçe. Dün gece de tribünler boştu. Bu mu 4. yıldıza koşan takımın tribünleri. Bırakın Passolig geyiklerini. Gülü seven dikenine katlanır.
Eskişehir ligde olmaması gereken yerde. Sissoko-Erkan-Ömer ve Mori gibi hızlı hücuma doğru çıkan adamları var ama beceri sorunu da var o ayrı. İlk yarı Erkan’ın şutundan daha net pozisyonları basitçe harcadılar. Oysa Bekir-Kadlec ikilisini 2-3 kez fena yakalamışlardı. Bir tanesinde Volkan ceza sahası dışına çıktı ve top eline çarptı. Tolga Özkalfa devam dedi.
Kanatları üretemeyince F.Bahçe’nin işi çok zor. Gökhan Gönül’süz futbolu ile sağ tarafı fena aksıyor. Yaptığı tek iş topun rakip yarı alana taşınması. Sonra dön geriye,dön Kuyt’a Emre’ye. Öyle olunca Kuyt da kötü görünüyor. Sol tarafta ise Alper-Caner uyumsuzluğu sırıtınca Emenike ve Sow oyundan düşüyor.
Ya hu, haftada 1 maç yapan takımın temposu bu kadar mı düşük olur. Hiç mi B planı olmaz. Caner’in denemelerini saymaktan sıkıldık. 65. dakika, Eskişehir, F.Bahçe ceza sahası civarında 15’ten fazla pas yaptı. Tarihe geçer bu.
Bekle ki rakip hata yapsın. Webo’nun golü de öyle geldi zaten. Boffin 2. hatayı da yaptı 4 F.Bahçeli vuramadı. Ama buna karşın Mori 2. golü atarken çok rahattı. Uzatmadaki penaltı da basiretsiz, cesareti eksik, baskıya teslim olan TolgaÖzkalfa’dan geldi.
Maçın büyük bir bölümü yüksek gerilim içinde oynandıysa bunun arkası rakibin dişli oluşu ve golün gecikmesinden kaynaklanan sinirden başka birşey değil. Maç kaybedebilirsiniz ama oynadığınız futbol ve hırsınız ile alkışlanırsınız. O başka bir şey. F.Bahçe sinirli bir takım oldu çıktı. Bu takıma “Anger management” şart. Bir de..!
* Öfke kontrolü



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları