Şehir, stat, tribünler, kötü zemin, forma. Her şey aynı ama Onur dışında formaların içindekiler farklı. Bu takımın adı aslında ‘yeni Trabzonspor’. Bu durum belki takımın oyun kurgusunda sıkıntı yarattı ama Diego dışında, ‘eski Fenerbahçe’li oyuncuların da kafalar karıştı. Koca 45 dakika kestiremediler rakiplerinin neler yapabileceğini. Vahid Hoca “En az 10 maçlarını izledim, nasıl oynayacaklarını çok iyi biliyorum” dedi. İsmail Hoca’nın böyle bir şansı yoktu. Takımını bildiği bir ortamda, tanımadığı bir takıma karşı sürdü sahaya. Zaten iki taraf birbirini tanıyana kadar 45 dakika sıkıla sıkıla geçti. Sadece Waris’in Mert’te kalan şutu ve Caner’in direği sıyırıp dışarı giden serbest vuruşu. Gerisi patates tarlasında bol pas çabası. Ama Waris’i ayrı bir yere koymalıyız. Oturmuş bir Trabzonspor’un Cardozo ile birlikte önemli silahı olur.
Trabzonspor ikinci yarı daha etkili başladı. Vahid Hoca Waris’i Yatabare’ye daha yakın oynatınca kontrataklarda etkili oldular. Hele üç pasta F.Bahçe kalesine gelişleri var... Yatabare kötü vurdu. Bu arada, sanırsınız F.Bahçe ev sahibi. Oysa bu deplasmanda yenilmemek de önemli. Kalabalık Trabzon savunmasını aşmakta zorlandıkça Emenike ve Sow arada kaynadılar. Ama ne zaman Emre ve Diego’dan uzun top atıldı o zaman arkaya sarktılar. Oysa oyunu biraz daha kendi yarı alanlarında kabullenip Emenike ve Sow’a boş alan yaratsalar daha iyi olmaz mıydı? En pozitif taraf, Topal’ın şutları ve oyuna girince direkt kaleye gitmeyi başaran Alper’di. Ben Diego’yu beğendim. Takımı tanımaya çalışıyor ama ara ara ferdi kalitesi ile pas, şut iyi işler yapıyor. Zamanla daha verimli olacaktır. Ama dün geceden en önemli soru işareti, evde ya da dışarıda böylesine kapanan ve kontratak oynayan çok takım olacak. Bu kadar statik paslaşarak oynamak, duran toplar veya birkaç şut atarak sonuç aramak çözüm getirmez. İsmail Hoca’nın Diego’lu takıma oyun varyasyonları eklemesi şart. Şu anda bu takımın tek avantajı birbirini tanıyan oyuncular ama artık bu oyuncuları rakipler de tanıyor.
Sonuçta Trabzon deplasmanından yenilmeden dönmek ilerleyen haftalar için avantaj. Vahid Hoca için de iyi skor. Zaman onun lehine. Çünkü bu Trabzonspor evinde çok can yakacağı gibi deplasmanda kontratak takımı olabileceğini de gösterdi dün gece.
Ali İsmet Ural
Son Köşe Yazıları
Eski Fenerbahçe Yeni Trabzon
Yazarın Son Yazıları
Fernandao çıkar mı?
Fernandao çıkar mı?
Devamını Oku
28.08.2015
Volkan Demirel (24.08.2015)
Volkan Demirel
Devamını Oku
24.08.2015
Sorumsuz Caner
Sorumsuz Caner
Devamını Oku
21.08.2015
Takım olmak..!
Takım olmak..!
Devamını Oku
15.08.2015
12. Adam
12. Adam
Devamını Oku
29.07.2015
Portakal orda kal
Portakal orda kal
Devamını Oku
22.07.2015