Ali İsmet Ural

Geri Dönüş!

05 Ekim 2014 Pazar

Hakemi tartışmanın anlamı yok. Maçın içine ettiği ilk yarıdaki hatalar zincirini diğer yarıda aza indirmesi bile başarı onun için. Sorun başka yerlerde. Ne yani, koskoca Şampiyon Fenerbahçe’nin o tempolu, rakibi boğan, her atağı tehlike olan futbolu oynaması için birinin atılması mı gerekirdi? Dua etsinler ki hakem o gazla Caner’i de atmadı.
Fenerbahçe 2 farklı yarı oynadı. Akhisar maçı kalıntılarının görüldüğü ilk yarıda Konya orta sahası oyuna hakimdi. Akhisar maçında Zokora’nın yaptığı gibi, dün gece de Mehmet Güven, Diego’yu kitleyen isim oldu. Böyle olunca doğru pas trafiği yapamayan F.Bahçe duran toplara sığınmak zorunda kaldı. Hakem sahne alınca işler çok karıştı ama buradaki asıl şans meselenin 45+’da yaşanmasıydı.
İkinci yarıdaki ‘BAŞKALDIRIŞ’ın arkasının soyunma odasından geçtiği net belliydi. Öyle bir mücadele vardı ki sahada takımda herkes ‘HULK’ oluverdi. Caner ve Gökhan bir ileri bir geri, Kuyt bitmeyen enerjisiyle sanırsın yaş 25. Kadlec tam savunmacı. Alves’ten daha verimli olduğunu bir kaz daha ispatladı. Caner’in 2 asisti mükemmeldi. Konyaspor Mesut Hoca’nın inatçı, savaşçı ruhunu adeta sahaya vermiş. Ama kalecisi Kaya, 2 golde de ‘KARTON’ çıktı. Adamın tek kurtarışı 76. dakikada Kuyt’ın plasesi oldu.
10 kişi ile bu maçı kazanmak sağlam bir ‘GERİ DÖNÜŞ’ gerektirirdi. Bunu da ancak kaliteli ayaklar yapabilirdi. Diego neden çıktı? Emenike ilerde eksik takıma daha çok destek verir miydi? Kazanan her zaman haklıdır ama bu kez takım olarak istediler ve kazandılar bu kesin. 11’e 11 oynarken zorlandıkları Konyaspor’u 10 kişi ile yenmek takım olmanın sonucudur. Maç bitiminde tüm oyuncuların çime serilişi durumun raporuydu zaten.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları