Ali İsmet Ural

İpler Koptu

26 Nisan 2015 Pazar

İpleri elinize almışsınız. Ligde kaderinizi belirlemek size kalmışken bu futbol ile şampiyonluk yarışında ligin tepesini hak edemezsiniz. Ne bir oyun kurgusu, ne bir oyun lideri, ne de bir savaşçı. Futbol ES-ES’ten, goller ES-ES’ten. Geçen hafta Bursaspor maçının 3 puanı tamamdı ama futbolu değildi. Dün gece hem futbol hem puan sınıfta kaldı. Yani ‘ipler koptu’ demek yanlış olmaz

Tutuk ve hatalı
Lig istatistiklerini kurcalayınca 35 puan toplayan takımın düşmekten kurtulduğu ortaya çıkıyor. Bu anlamda ES-ES maça “Kalan 7 haftada 5 puanı havada karada alırım” modunda rahat çıktı. Ama Fenerbahçe ‘amansız yarış’ içinde. 4. yıldız için her maçı kazanmak ve sonra rakiplerini beklemek zorunda. Bu yüzden olsa gerek tutuk ve hatalarla başladılar. Bir de bozuk zemin pas trafiğini ve driplingi etkileyince istediği oyun planı işlemedi. Ama şartlar ne olursa olsun bu kadar kötü oyun da Şampiyon adayına hiç yakışmadı. Volkan kalesinde meslektaşı Ali’den daha çok tehlike yaşadı.
Bakıyorsunuz ilk yarı en fazla mesafe kateden Alper. Ama takımı adına hangi hücum organizasyonunda vardı deseniz sıfır. Sow ile Caner’in oyun içinde kanat değişimleri de fazla bir şey ifade etmedi. Kuyt oynayacak durumdaysa neden son 10 dakika girdi. Yaşlı takım diyoruz.
Özellikle orta sahası bu kadar çökmüşken top tutacak adam mı yok? Diego var ama kulübede. Emenike belki iş yapar mıydı bu maçta. O da son 6-7 dakika. Kötü futbol 1 puan getirdiyse bu ES-ES sayesinde oldu dün gece. Şampiyonluk ‘şampiyon’ gibi oynayarak kazanılır, rakipten gelen hediye puanlarla değil.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları