Ali İsmet Ural

Öldü Öldü Dirildi!

03 Mayıs 2015 Pazar

Bu maçı ligimizi hiç bilmeyen bir yabancıya izletin “Denk 2 takımın bol gollü maçı” diye yorumlar. Sonra tabelayı gösterin birinin “Lider” diğerinin düşmesi garanti “Sonuncu” olduğunu görsün “Vay be liginiz amma kaliteliymiş” diye kafa bulur bizimle. Fenerbahçe’nin bu sezonu uzun süre hafızalardan silinmeyecek karşılaşmalara sahne oluyor. Bir iyi bir kötü futbol ile şampiyonluk gelirse bu kupanın müzedeki yerinin çok başka ve yüksekte olması lazım. 4. yıldızı alan bu kadroyu da ömür boyu hatırlamak gerekir.

Hiç mi standardı olmaz?
Son 3-4 sezonun oynanan en kötü futbolu Eskişehir deplasmanı, 3 gece sonra müthiş bir Bursa kupa karşılaşması ve 4 günün ardından yine rezalet bir Balıkesir mücadelesi. Her maç ayrı “Fener”... Bir takımın hiç mi standardı olmaz. Konsantrasyon ve disiplin her maç bu kadar mı değişkenlik gösterir?
Tamam Balıkesir düştü ama onların bu durumu rahat futbol oynamalarına katkı sağlar. Ayrıca Volkan’ın dün geceki hataları da onlara tam destek oldu. Arkadaşları gol için çırpınırken o 3 hatalı gol yedi. En az 2 tane de Isaac kaçırdı.

Caner mükemmel oynadı
Caner dün gece Ersun Yanal dönemini hatırlatan mükemmel toplarından birini oynadı. İlk goldeki becerisi ve doğru vuruşu bir tarafa Diego’nun attığı 2. gol onun eseri oldu. Diego çok iyi niyetli ve pozitif işler yaptı. Bu takımda her zaman yeri olduğunu gösterdi. Sow-Webo ikilisi Balkes savunmasını rahatsız edip gol yollarında etkili oldu. Ama dün gece aynı şeyleri Kuyt için söylemek zordu. Sakatlıktan yeni çıkması etkilemiş onu. Oydu buydu işin özeti dün gece Fenerbahçe’ye hiç yakışmadı. Hem de şampiyonluk yarışı dişe diş sürerken. Buna “Öldü öldü dirildi” denir.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları