Düşmanlık

25 Aralık 2008 Perşembe

NEYMİŞ... Aydınlanmanın ancak akıl ve bilimle olabileceğini söylemek... Din bezirgânlığının aydınlanmanın önünde büyük bir engel olduğunu anlatmak... Aydınlanmanın ardından hakça bir düzen için sosyalizmin geldiğini belirtmek... Kadının özgürlüğünün saçını rüzgârda savurabilmesi olduğunu savunmak... Evrim teorisinin bilimsel bir gerçek olduğunu bildirmek... Meclisten çıkarılan yeni yasalar ve hükümetin icraatlarıyla Cumhuriyetin kazanımlarının elden gittiğini ve bu gidişin sonunun ılımlı İslam Cumhuriyeti olacağını öngörmek... Alenen terör suçu işlemekmiş...

Gönüllü savcısının İslamcı iktidarın başı RTEnin olduğu Ergenekon davasının savcısı Zekeriya Öz, bütün bu suçları saptamış ve iddianamesine yazmış.

Suçlu ise İlhan Selçukmuş.

Kendisine abi denmesinin bile suç unsuru sayıldığı İlhan Abi, 2001 yılının ekim ayında Bursaya gitmiş; Uludağ Üniversitesinde Aydınlanma Devrimi ve Küreselleşme konulu bir konferans vermiş. İşte bu konferansta bir sürü terör suçu işlemiş.

İlhan Abinin sözleri eğer suç ise şu soruyu sormak gerekmez mi: Yedi yıl önce İlhan Abi konuşurken Bursada siyasi polis şefliği yapanlarla, savcılık yapanlar bu suçları niye soruşturmadılar? Velev ki görevlerini ihmal ettiler... Ergenekon davasının en birinci iddiası bildiğiniz gibi İslamcı AKP iktidarını devirmek için silahlı örgüt falan kurmak.

Oysa, Ergenekonun fikir lideriİlhan Abi 2001 yılının ekim ayında birkaç bin öğrenciye konuşurken, Adalet ve Kalkınma Partisi denen organizasyon, Siyaset Babanın portakal bahçesinde çekirdek haline geleli henüz iki ay olmuştu ve iktidara gelmesine 13 ay vardı!

Ekim 2001 nere... Kasım 2002 nere!..

Davanın savcısı, gönüllü savcı RTEnin deyimi ile, ölmemiş hastaya kefen biçmiş!

Son sözü, Cumhuriyette dün yayımlanan konuya ilişkin haber sayfasının Son sözüne bırakılım: İddianameyi hazırlayanlar ya okuduğunu anlayıp değerlendirebilecek akıl ve bilgi yetilerine sahip değildir ya da Atatürk ve Atatürkçülüğe düşmandır... Bu iki olasılıktan ikisinin de tarifi mümkün olmayan bir vahametin yargı saflarına sızdığını vurgulamaktan başka anlamı olamaz.

 

Özür hikâyesi Baba ve Piç’te gizli!

 

ERMENİLERDEN özür dileme kampanyasından 1.5 yıl önce Yelkovan dergisinin Nisan-Mayıs 2007 sayısında Hürriyet YaşarRoman Bilimiyle Yazılmış Bir Naylon Roman başlıklı yazısında Elif Şafakın Baba ve Piç kitabını eleştiriyor:

Elif Şafak, tarih bilen 19 yaşındaki Armanuş aracılığıyla cahil Türklere atalarının ne kadar zalim olduklarını, Ermenilerin suçsuz, haksız yere uğradıkları sürgünleri, ölümleri, kırımları anlattırdıktan sonra... Elif Şafak, Çakmakçıyan ve Kazancı ailelerinde simgeleştirdiği karşı karşıya getirme ve anlatıp kabul ettirme aşamasını gerçekleştirmiş, sıra sonraki adıma gelmiştir. Artık diyasporanın Ermeni tezlerini Armanuşun duygularını anlatan Elif Şafakın tümcelerinden okuyabiliriz: Yavaş yavaş anladı ki bir özür bekliyordu; o da olmadı suçun kabul edilmesini. Türklerdi 1915te bunları Ermenilere yapanlar. Kendisi Ermeni, onlar da Türk olduğuna göre özür dilemeleri gerekmez miydi? Oysa kimse üstüne alınmış görünmüyordu... Romandaki diyaloglar aracılığıyla üstü kapalı olarak diyor ki: Siz kabul ettikten sonra, devletinize de kabul ettirmeye çalışın. Ancak böyle dürüst olabilirsiniz. Devletiniz kabul etmemekte direnirse, o devleti var edenlerden olmayın. Suça ortak olmamak için bize, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türklerin düşmanlarına katılın.

 

Kütük

 

Muhsin Salman: Lütfen; vefat etmiş vatandaşlarımızın ve de doğacak çocuklarımızın, seçme ve seçilme haklarını engellemeyelim!

 

Yağmur Deniz

Gül soyunu açıklamış.

Bu da “soykütük”

Irkçılık

 

M. Ali Kılınç: Eşim Arap ben Gürcüyüm demek ırkçılık değilse, anneniz Ermeniymiş demek ırkçılık olabilir mi?

İhanet

 

Macide Tanır: Vatana ihanetin yollarını araştırıyorum fakat belgesel film yapamam, Ermenilerden özür dileyemem, ne yapsam bilemiyorum!

 

Altı üstü

 

Işık İşgüden: Kara çarşafın altından El Kaide çıkmış. Üstünden de Altı ok çıktı!”

- Devletin yerini

cemaatler almış...

“ABD vizesi için Fetoş sorgusu bu yüzden!”



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Nasır mıymış? 5 Şubat 2009
Gladyo 29 Ocak 2009
İse 22 Ocak 2009

Günün Köşe Yazıları