Askerlikten muaf

01 Haziran 2019 Cumartesi

Casusluk cemaatinin üyelerinin darbe girişimi sırasında karargâhındaki makamında teslim olmuş Genelkurmay Başkanı olarak tarihe geçen eski generalin hazırladığı askerlik yasası Meclis’e sunuldu.
Bir maddesi çok dikkat çekiyor:
“Barışta, olağanüstü hal veya seferberlik hallerinde veya savaşta, askerliğini henüz yapmadan, Cumhurbaşkanı’nca gerekli görülen sahalarda özel olarak görevlendirilen gönüllüler, Cumhurbaşkanı’nca belirlenen şartlara uydukları takdirde askerlik hizmetinden muaf tutulur.”
Sözgelimi, özellikle 31 Mart seçiminden sonra Saray’a yönelik eleştirileri üzerine acele Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilmiş olan Bülent Arınç, askerliğini yapmamış olsa; Saray’daki AKP’li tarafından hizmetlerinden dolayı askerlikten affedilebilir.
Ya da Meral Akşener’in tanımıyla, belediyeden Malazgirt Savaşı’ndan bile daha çok ok atılmasını sağlayacak parayla Türk sporuna gönüllü hizmet veren Bilal Erdoğan da, askerliğini yapmamış olsa, silah altına alınmayabilir.
İktidar dönemleri boyunca, yalnızca yoksulların vatan görevi yapması anlamına gelecek bir sisteme kapı açmışlardı, şimdi her alana yaygınlaştırdıkları “partizanlık ve kayırma”yı askerlikte de uygulamaya sokuyorlar.
Üstelik “milli beka”dan söz ede ede...

Çalıntı
Berfin Bahar dergisinin mayıs sayısında “Toplumsal değişim ve değişmezlik” konusunu işleyen Hasan Şahingöz, bugün yerkürenin 10 milyar insanın gereksinimlerini karşılayabilecek varsıllığa sahipken, üretilenlerin adil paylaşılamaması yüzünden dünya nüfusunun 1 milyarının açlık, yarısından fazlasının da yoksulluk çektiğini, sudan, konuttan, aydınlanmadan yoksun yaşadığını aktarmış.
Aynı belirlemeleri yurdumuz için yapmaya kalksak, çok farklı bir noktaya varmayacağımız ortada. Benzer yoksulluk ve yoksunluklar ülkemizde de yaşanıyor.
Bu durumun nedeni belli: Ülke üretiminin ve varlığının adil paylaşılamaması.
Paylaşılamamasının nedeni de çok iyi biliniyor.
İktidar sözcülerine kulak kabartırsanız, ülkede bir çalma ve hırsızlık var.
Onlara göre, oy çalınmış, oy hırsızlığı yapılmış.
Oysa, yine çok iyi biliniyor ki, çalma çırpma oylarda değil.  

İnek hırsızını unutmayın!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelen saldırı hani neredeyse unutuldu. Saldırgan, Çubuk Akkuzulu köyünden inek hırsızı Osman Sarıgün, hâlâ dışarıda. Köyünde, yan gelmiş yatıyor.
CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener’e soruşturmada gelinen son aşamayı sorduk. Güvener’in verdiği bilgiye göre, dosyayı yürüten başsavcı, ifadeleri almaya devam ediyormuş. CHP’liler, suç duyurularını, itirazlarını yapmışlar. Dava açılmasını bekliyorlarmış.
Dosyada henüz pek bir ilerleme yok.
Bu arada, kürsülerden inmeyen, hiç susmayanı dinliyoruz usançla...
Demokrasinin ilerlediğini filan söylüyor.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları