Şubat ayında Türkiye’ye gelen turist sayısı düştü
Nilay Küçük
Son Köşe Yazıları

Şubat ayında Türkiye’ye gelen turist sayısı düştü

25.03.2026 04:00
Güncellenme:
Takip Et:

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre şubatta Türkiye’yi 2 milyon 126 bin 698 yabancı turist ziyaret etti. Açıklanan verilere göre geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.08 düşüş kaydedildi. 

Şubat ayında Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülke 205 bin 164 kişiyle İran oldu. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla İran’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 8.09  azaldı.

İran'ı 178 binle Almanya, 171 binle Rusya, 158 binle Bulgaristan ve 93 binle Gürcistan izledi.

ÇİN ETKİSİ

Şubat ayının en dikkat çekici verisi Çin pazarında yaşandı. Geçen yılın aynı ayında 22 bin 635 olan Çinli turist sayısı, bu yıl yüzde 115.22 oranında bir artışla 48 bin seviyesine ulaştı. 2 Ocak 2026 tarihinden itibaren Çin vatandaşlarına yönelik başlatılan tek taraflı vizesiz seyahat uygulaması talebi doğrudan artırdı. 17 Şubat’ta kutlanan geleneksel Bahar Bayramı tatilinin Şubat ayına denk gelmesi, Çinli turistlerin rotasını Türkiye’ye çevirmesinde etkili oldu.

İlgili Konular: #turizm