Alex: "Fenerbahçe 6 katını verdi"

Fenerbahçe'nin unutulmaz yıldızı Alex de Souza, ülkesinde verdiği röportajda başkanlığını yaptığı eski futbolcular derneği Bom Senso FC'nin 3 yıl içerisinde Brezilya Futbol Federasyonu başkanlığına aday çıkaracağını açıkladı.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 17:43
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin unutulmaz yıldızı Alex de Souza, ülkesinde verdiği röportajda başkanlığını yaptığı eski futbolcular derneği Bom Senso FC'nin 3 yıl içerisinde Brezilya Futbol Federasyonu başkanlığına aday çıkaracağını açıkladı.

Brezilyalı efsane, 2017 ya da 2018 yılında federasyon başkanlığına aday çıkaracaklarını söyleyerek, "Sistemle mücadele edeceğiz. Yeni seçim sistemi ile her şeyin değişeceğini umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Brezilya futbolunun modasının geçtiğini ve son modelin başarısız olduğunu belirten Alex, "Şimdi devrim yapma ve derin bir değişime gitme zamanı. Mevcut düzende devam edilemez, bu çok açık. Ahlaki hiçbir durum yok. Brezilya'da son futbol modeli başarısız oldu, adeta durdu. Brezilya futbolu kırılgan ve modası geçmiş bir durumda. Biz Bon Senso olarak 2018 yılında adayımızı açıklayacağız." şeklinde konuştu.

"Fenerbahçe 6 katı ücret verdi"

Fenerbahçe'ye gelmeden önce Avrupa'dan başka takımlardan da teklif aldığını ancak Fenerbahçe'nin kendisine 6 katı ücret verdiğini söyleyen Alex, "2004 yılında, 26 yaşındayken Avrupa'dan teklifler geldi. Brezilya'dan da benzer teklifler gelmişti. Avrupa'dan Benfica, Borussia Dortmund ve Fenerbahçe ilgilenmişti. Eşim hamileydi. Fenerbahçe, beni ikna etmesi için Fabio Luciano'yu gönderdi. Yaptığım ilk 3 yıllık sözleşmede Fenerbahçe bana istediğim her şeyi, hatta fazlasını verdi. Bu dönemde çok iyi para kazandım. Fenerbahçe'nin bana önerdi ücret, Benfica'nın verdiğinin 6 katıydı. O yüzden reddetmenin bir mantığı yoktu. Kazandığım paranın çoğuyla araba aldım. Türklerin çok parası vardı." ifadelerini kullandı.

Kendi yaşadıklarının bir benzerini Bayern Münihli Douglas Costa'nın yaşadığını söyleyen Brezilyalı eski yıldız, "Türkiye'ye gittiğime hiçbir zaman pişman olmadım. Orayı bir sürgün olarak görmedim. 2008 yılında Şampiyonlar Ligi'nde en iyi pasör bendim. Benim yaşadıklarımın benzerini Douglas Costa yaşadı. Shakhtar'da oynarken onu kimse görmüyordu, şimdi Bayern Münih'te oynuyor. Brezilya'da İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere ve artık PSG'den dolayı Fransa takip ediliyor. Juninho'nun Lyon'da yaptıkları absürddü. Luizao bir defans oyuncusu olarak Benfica'da yaptıklarını başka bir ülkede yapsaydı, ülkede çok farklı şekilde karşılanırdı." şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler