Belçika doludizgin

Dünya Kupası G Grubu'nda Belçika ikinci maçında Tunus'u da yenmeyi başararak 2'de 2 yaptı ve puanını 6'ya yükseltti.

Yayınlanma: 23.06.2018 - 16:46
Abone Ol google-news

Belçika golü erken buldu. Penaltıda topun başına geçen Eden Hazard, etkili vuruşuyla topu köşeye yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Mertens'le başlayan atakta ceza sahası içinde topla buluşan Lukaku, sol çaprazdan sert şutunu yolladı ve yerden giden top filelerle buluştu. Belçika, Tunus karşısında 2-0'ı buldu.

Tunus ceza sahası dışında sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Khazri'nin nefis ortasına kafayı vuran savunma oyuncusu Dylan Bronn, topu filelerle buluşturdu ve Tunus, skoru 2-1'e getirdi.

Sağ çizgide De Bruyne ile başlayan Belçika atağında Meunier, ceza sahası dışından pasını içerdeki Lukaku'ya gönderdi, kaleciyle karşı karşıya kalan yıldız golcü vuruşunda topu filelere bıraktı: 3-1

Ceza sahası dışından Alderweireld'ın gönderdiği hava topuna hareketlenen Hazard, ceza sahası içinde kaleciyi de geçti ve savunmayı da ekarte ederek boş ağlara topu gönderdi. Belçika, skoru 4-1'e getirdi.

Belçika'da iki golle yıldızlaşan ve devamında bir sakatlık geçiren Lukaku, yerini Marouane Fellaini'ye bıraktı. İki maçta 4 gole ulaşan Romelu Lukaku, gol krallığında Ronaldo ile birlikte zirvede yer alıyor.

Son golü de Batshuayi'nin ayağından bulan Belçika, iki dakika sonra Tunus'un golüne engel olamadı ve maçı 5-2 kazanmayı başardı.

Belçika 6 puana yükselerek gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Tunus grupta puansız durumda bulunuyor.

* Belçika, tarihinde ilk kez Dünya Kupası’ndaki bir maçta 5 gol attı.
* Belçika, tüm kupalardaki son 15 maçın 10’unda en az 3’er gol attı.
* Belçika, kupadaki son 11 grup maçını kaybetmezken (6 galibiyet, 5 beraberlik) son 6 mücadeleyi de kazandı.
* E.Hazard’ın kupadaki son 3 şutunun 2’si gol oldu.

BELÇİKA: 5 - TUNUS: 2
STAT: Spartak Stadyumu
HAKEMLER: Jair Marrufo, Corey Rockwell (ABD), Juan Zumba (El Salvador)
BELÇİKA: Courtois, Verthongen, Boyata, Alderweireld, Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco, Mertens (dk 86 Tielemans), Hazard (dk. 68 Batshuayi), Lukaku (dk. 59 Fellaini)
TUNUS: Ben Mustapha, Bronn (dk. 24 Naguez), S. Ben Youssef (dk. 41 Benaloune), Meriah, Maaloul, Skhiri, Sassi (dk. 59 Sliti), Khaoui, Badri, F. Ben Youssef, Khazri
GOLLER: Dk. 6 ve 51 Hazard, dk. 16 ve 45 Lukaku, dk. 90 Batshuayi (Belçika); dk. 18 Bronn, dk. 93 Khazri (Tunus)
SARI KARTLAR: Dk. 14 Sassi,


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler