Çakır'dan Donk'a: "Topa plonjon yaptın"

İşte Beşiktaş-K.Paşa maçında tartışılan o penaltının perde arkası

Yayınlanma: 01.11.2015 - 16:12
Abone Ol google-news

Eskiden hakemleri eleştirirken çoğu zaman “ kara gömlekliler” diye söz ederdik. Şimdi rengarenk oldular. Gömlekleri sürekli değişiyor. Siyah gerilerde kaldı. Şu son 3-4 haftadır hep hakemleri tartışıyoruz. Federasyon, MHK hedef. Peki gerçekten hakemlerimiz kötü mü, ya da baskı altında mı kalıyorlar? Bana göre kötüleri de var, baskı görenleri de var. Hele bazıları öyle hatalar yapıyorlar ki bu hatalar yenilir yutulur hatalar değil. Canı yanan takım sayısı her hafta yükseliyor. Kayseri ayakta, Trabzon ayakta, Kasımpaşa ayakta.. O kadar çok ki.. Saymakla bitmez.

Cüneyt Çakır gündemde

Tolga Özkalfa, Fırat Aydınus, Çağatay ahan, Cüneyt Çakır şu anda en çok göze batan hakemler. Özellikle de Dünya Kupası final maçı yönetmiş ve halen ülkemizi yurt dışında en iyi biçimde temsil eden Cüneyt Çakır’ın nedense lokal maçlarda aynı performansı göstermemiş olması kafaları karıştıran bir husus. Trabzon-Galatasaray maçında penaltı pozisyonuyla ilgili devam kararı vermesi ortalığın karışmasına neden olmuştu. Pozisyona baktığımız zaman Denayer ile Erkan arasında yakın bir mesafe olduğu düşünülebilinir. Ancak burada kriter, Denayer’in elini bilerek topa uzatmış olması düşünülerek topla oynayıp kendine avantaj sağlaması. Bu pozisyon penaltı olmalıydı. Sonra ki hafta yine Trabzon - Torku Konya maçında penaltı içerde mi dışarda mı tartışması oldu (Hakem Süleyman Abay.)

Şahan'ın tartışılan kararları

Trabzon-Gaziantep maçı. Hakem Çağatay Şahan. Çok kötü bir karşılaşma yönetiyor. Açıkcası bu ligin hakemi değil. Son anda Trabzon lehine vermediği bir penaltı pozisyonu var. Fakat hakem dostlarım bu pozisyonda Çağatay Şahan’ın o ana kadar kötü maç yönettiğini, ancak penaltı vermediği kararında haklı olduğunu ifade ediyorlar. Benim görüşüm pozisyonun penaltı olduğu yönünde. Trabzonspor’un kayıpları çoğalıyor. Tepki normal ancak bunun boyutu elbette ayarlanmalı.

Donk hakemlerin soyunma odasında

Beşiktaş-Kasımpaşa bu haftanın en önemli maçlarından birisi.. Yer Fatih Terim Başakşehir stadı. Hakem Cüneyt akır. Bir Kasımpaşa atıyor bir Beşiktaş.. Keyifli bir oyun oluyor. Beşiktaş daha organize.. Mücadalede son dakikalar. İki tarafta heyecanlı. Kasımpaşa maç bitsin istiyor, Beşiktaş ise bitmesin. Kenardan kalkan tabela “5 dakika uzatma” yı gösteriyor. Kasımpaşa ceza sahası içinde yaşanan karambolde topa en son vuran Oğuzhan. Donk yere düşüyor. Hollandalı oyuncunun topa müdahalesi var mı yok mu? (Dakika 90+2)

Çakır 5. hakemine dahi bakmadan tereddütsüz beyaz noktayı gösteriyor. Skor eşitleniyor ve maç “dostça” sona eriyor. Kasımpaşa tarafından hakem Cüneyt Çakır’a tepki geliyor. Penaltıya neden olduğu iddia edilen Donk soluğu hakem odasında alıyor. Önce kapıyı vuruyor sonra içeriye giriyor. İşte Cüneyt akır ile Donk arasındaki o ilginç diyalog. -Donk: Pozisyon penaltı mıydı da verdin? - Cüneyt Çakır: Topa plonjon yaptın daha ne olsun. -Donk: Elim topa değdi ama penaltılık bir durum yok. -Çakır: Ben gördüğümü çalarım. -Donk: Bence değil.. Bu hafta böyle geçti. Bakalım önümüzdeki haftalarda bugün olduğu gibi yine hakemleri konuşmaya devam edecek miyiz?