Eski atlet Nevin Yanıt'tan gençlere büyük destek

Mersin'de adının verildiği tesiste genç sporculara tecrübelerini aktaran Avrupa şampiyonu kısa mesafe koşucusu, eski milli atlet Nevin Yanıt Baltacı, kentte yeni şampiyonların çıkmasına yardımcı olmayı hedeflediğini söyledi.

Yayınlanma: 14.09.2020 - 09:14
Abone Ol google-news

Mersin'de adının verildiği tesiste genç sporculara tecrübelerini aktaran Avrupa şampiyonu kısa mesafe koşucusu, eski milli atlet Nevin Yanıt Baltacı, kentte yeni şampiyonların çıkmasına yardımcı olmayı hedeflediğini söyledi. Mersin'in atletizm altyapısı olarak çok büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Baltacı, "Ne kadar çok çocuğu salonlara çekersek o kadar çok gelişme kaydederiz" dedi.
Mersinli atlet Nevin Yanıt Baltacı, Barselona'da düzenlenen 2010 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli koşusunda yarı final ve finalde kendisine ait Türkiye rekorunu iki kez yenileyerek 12.63 saniyelik derecesiyle Avrupa Şampiyonu oldu. 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden Nevin Yanıt Baltacı, 2013 yılında Serkan Baltacı ile dünya evine girdi. Yarışmalardan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda antrenör olarak kariyerini sürdüren Nevin Yanıt Baltacı, 2 yıl önce doğum nedeniyle ara verdiği spor hayatına, adının verildiği tesiste gençleri yetiştirerek devam etmeye başladı.
Tecrübelerini genç sporculara aktarmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen eski milli atlet, şuan kızının 15 aylık olduğunu ve iş yaşamının kolaylaştığını söyledi. Diğer kentlere örnek olacak çalışmalar yapmak istediğini belirten Baltacı, "Ne kadar çocuğa ulaşıp tecrübelerimi aktarabilirsem, spor açısından o kadar iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü bizler çok fazla yarış görmüş, çok büyük başarılara imza atmış insanlarız. Yaptığım şey antrenörlük değil. Yeni gelen sporcu gençlerin alt yapısını hazırlıyorum. Çocuklara ufak tefek dokunuşlar yapıyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler