Kaplan: 'Futbolun adaleti var, hakemlerin yok'

Gençlerbirliği Teknik Sorumlusu Mustafa Kaplan, sezonun ilk haftasında yaptıkları Çaykur Rizespor karşılaşmasının hakeminin skoru etkilediğini belirterek, "Futbolun adaleti var, hakemlerin yok" dedi.

Yayınlanma: 30.08.2014 - 15:19
Abone Ol google-news

Kaplan, yaptığı açıklamada Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu ilk haftasında oynadıkları ve 1-1 sona eren Çaykur Rizespor maçını yöneten hakem Volkan Bayarslan'ın karşılaşmanın sonucunu etkileyecek hatalar yaptığını iddia etti.

"Futbolun adaleti var, hakemlerin yok" diyen Kaplan, "Seyirci oldukça azdı. Yani hakemler hangi atmosferin baskısıyla evsahibinin lehine karar verdiler, anlayamadım. Üzerinde baskı yokken hakemlerin skora etki edecek hataları evet başlangıçta canımızı çok yakmaz ama umalım ki ileride bu hatalara maruz kalmayız" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada futbolun adaletinin gerçekleşeceğini düşündüğünü dile getiren Kaplan, şöyle devam etti:

"Rakibin pozisyonu yok neredeyse, vermedik çünkü. İki stoperimiz gencecik çocuk. Orta sahamız didinmiş, savunmuş, herkes öyle ya da böyle görevini yapmış. Gol gelecek diyordum, bir pozisyonda top önce bir direğe sonra öteki yan direğe çarparak döndü, sonra da sanki hakemlerden. Ben futbolun adaletine inanırım, çalışırsan, doğruları yaparsan, kazanırsın. Dün bunu gördük, futbolun var ama hakemlerin yok."

- "Beraberliğe sevinmedik"

Maçın genelinde pas yapmaya ve organize oynamaya çalışan takımın Gençlerbirliği olduğunu kaydeden Kaplan, beraberliğe sevinmediklerini belirtti.

Futbolcularının karşılaşmada takım gibi oynadığını ifade eden Kaplan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dün ilk maçımızdı. Deplasmandaydık. İlk maçların havası başka olur ama Gençlerbirliği'nde endişe, kaygı, korku, bunların hiçbiri yoktu. Maçın başından sonuna kadar çıkmaya, hücum yapmaya, topa sahip olmaya çalıştık. Zaman zaman bunları başardık. Futbolcularımın yardımlaşmaları üst düzeydeydi. Deplasmanda oynayan taraf olarak, şartları, pozisyonları düşünürseniz, 1-1 bizim için iyi, ama bizi sevindiren bir skor değil."

- "Beştepe gelecek sezona hazırlanmalı"

Ahmet, Hikmet, Uğur ve İrfan Can gibi genç futbolcuların performanslarından çok memnun olduğunu belirten Kaplan ilerleyen haftalarda kadrodaki diğer gençleri de kazanmak istediğini dile getirdi.

Sezon sonuna kadar takımdaki gençlerin hepsinin formayı ıslatacağını belirten Kaplan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Beştepe gelecek sezona hazırlanmalı. Ligin sonuna dek, bütün gençler bu formayı ıslatacak. Gençlerbirliği kendi gençlerine güvenmek zorunda, ben güveniyorum. Şimdi kadromuzda 11 Beştepeli varsa, seneye bu sahaya, ilk 11'e yansımalı. Benim derdim de hedefim de bu. Beştepe'de futbol oynayan herkes kendisini buna hazırlamalı. Evet dün sezonun ilk maçıydı ama biz gelecek sezona, altyapısındaki emekleri sahaya yansıtan Gençlerbirliği'ni oluşturmayı hedefliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler