Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.744,52
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı
Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı? (20 Kasım 2023) Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı? (20 Kasım 2023) Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin adımlarının sonuna geldiğine yönelik beklentilerle başlayan pozitif seyir, yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor.
Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı Geçen hafta Fed yetkililerinin enflasyonla mücadelenin henüz bitmediğine ilişkin vurguları öne çıkarken, bu mücadelenin faiz artırımına gerek kalmadan olabileceğine dair mesajların da gelmesiyle pay piyasaları alış ağırlıklı seyretti. Dünya ekonomileri enflasyon mücadelesinde önemli yol kat etmiş olsa da zafer ilan etmek için daha alınacak mesafe bulunduğuna yönelik açıklamalar piyasalarda belirsizlikleri güçlendiriyor.
ECB Başkanı Lagarde'dan faiz mesajı ECB Başkanı Lagarde'dan faiz mesajı Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, faizleri yeterince uzun süre zirvede tutmaları durumunda enflasyonun yüzde 2'ye gerileyebileceğini söyledi.
Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı? (02 Ekim 2023) Küresel piyasalar haftaya nasıl başladı? (02 Ekim 2023) Küresel piyasalarda, ABD hükümetinin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısının onaylanmasının ardından pozitif bir seyir izlenirken, bu hafta dünya genelinde açıklanacak olan Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de istihdam raporu başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.
Avrupa Merkez Bankası'nın gündeminde faiz indirimi bulunmuyor Avrupa Merkez Bankası'nın gündeminde faiz indirimi bulunmuyor Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, faiz oranlarını indirmenin gündemlerinde olmadığını belirtti.
Küresel piyasalar büyüme verilerine odaklandı Küresel piyasalar büyüme verilerine odaklandı Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımının sonuna geldiğine ilişkin öngörülerin güçlenmesine karşın Çin ekonomisine ilişkin verilerden alınan olumsuz sinyallerle negatif bir seyir izlenirken, bugün gözler dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine çevrildi.
Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole'deki açıklamalarına çevrildi Küresel piyasalarda gözler Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole'deki açıklamalarına çevrildi Küresel piyasalar, Fed yetkililerinin dün verdiği karışık mesajların ardından negatif bir seyir izlerken, bugün gözler, Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda konuşacak Fed Başkanı Jerome Powell'a çevrildi.
ECB Başkanı Christine Lagarde: ECB fiyat baskılarına karşı faiz oranlarını artırmaya devam edecek ECB Başkanı Christine Lagarde: ECB fiyat baskılarına karşı faiz oranlarını artırmaya devam edecek Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, çekirdek enflasyonun hala yüksek olması nedeniyle ECB’nin faiz oranlarını martta yükseltmeye devam etmeyi planladığını yineledi.
ECB Başkanı Lagarde'dan kripto para piyasalarına ilişkin risk uyarısı ECB Başkanı Lagarde'dan kripto para piyasalarına ilişkin risk uyarısı Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatının bir yıl içinde neredeyse yüzde 75 düştüğünü hatırlattı. Lagarde, kripto para ekosistemi ile geleneksel finansal sistem arasındaki artan bağlantıdan dolayı sistemik riskin kolayca ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.
Avrupa Merkez Bankası faiz artırımını sürdürecek Avrupa Merkez Bankası faiz artırımını sürdürecek Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu orta vadeli hedef olan yüzde 2 seviyesine düşürme konusunda kararlı olduklarını, bunun için faizleri daha da artırmayı planladıklarını ifade etti.
Euro'da enflasyon etkisi: Euro ne kadar oldu? (27 Eylül 2022) Euro'da enflasyon etkisi: Euro ne kadar oldu? (27 Eylül 2022) Eylül ayında ekonomik aktivitenin daha da yavaşlama sinyalleri vermesinin ardından Euro bölgesinin durgunluğa girme ihtimali daha da yükseldi. Euro'da dalgalanma sürüyor.
ECB: 'Enflasyon beklentisi iyileşmedi' ECB: 'Enflasyon beklentisi iyileşmedi' ECB Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, temmuzdaki faiz artırımından beri Euro bölgesi enflasyon görünümünün iyileşmediğini ve gittikçe artan resesyon riskine rağmen önümüzdeki ay bir kez daha faiz artırılmasından yana olduğunu söyledi.
Avrupa Merkez Bankası'ndan 11 yıl sonra faiz artırımı kararı Avrupa Merkez Bankası'ndan 11 yıl sonra faiz artırımı kararı Avrupa Merkez Bankası yükselen enflasyonla mücadele etmek için 2011'den bu yana ilk kez faiz artışı kararı aldı. Faizi beklentilerin ötesinde 50 baz puan artıran AMB negatif faiz dönemine de son verdi.
Euro için kritik gün: ECB, bugün faiz kararını açıklayacak Euro için kritik gün: ECB, bugün faiz kararını açıklayacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugünkü para politikası toplantısında 11 yıldır ilk defa faiz artırımına gidecek; enflasyondaki artışın kontrolünü kaybetmekten endişe duyan ECB yetkilerinin daha önce planlanandan daha büyük bir artırıma gitmesi de ihtimaller arasında.
Avrupa Merkez Bankasından faiz artırımı sinyali Avrupa Merkez Bankasından faiz artırımı sinyali Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin Eylül ayı sonuna kadar negatif faiz politikasını sona erdirebileceğini ve enflasyonun %2'de istikrara kavuşması halinde faizleri daha da yükseltebileceğini açıkladı.
VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı (17 Mayıs 2022) VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı (17 Mayıs 2022) Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başlamasının ardından 2.794 puanda dengelendi. Öte yandan analistler bugün ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını aktardı.

En Çok Okunanlar

CHP lideri Özel, yeni yönetim kadrosunu belirledi
CHP lideri Özel, yeni yönetim kadrosunu belirledi Yeni seçilen Parti Meclisi üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP, bugün kapatma tehdidine kadar varan ağır saldırılar altındadır. Ancak milletimizden aldığımız güçle tüm saldırıları boşa çıkaracak iradeye sahibiz” dedi. Özel’in oluşturduğu yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda önceki yönetimden 12 kişiye görev verilmedi. Yeni Parti Sözcüsü İstanbul Milletvekili Zeynel Emre oldu. Parti Meclisi’ne yeni seçilen Güldem Atabay, Serkan Özcan ve Evrim Rızvanoğlu genel başkan yardımcılığına getirildi. Yönetime yolsuzlukla mücadele, insan hakları, çevre politikaları gibi yeni genel başkan yardımcılıkları eklendi.
Termik santralde işçiler iskeleden atlayarak kurtuldu
Termik santralde işçiler iskeleden atlayarak kurtuldu Kahramanmaraş’taki termik santralde kül kapağı aniden açıldı. Nefessiz kalan 4 işçi, metrelerce yükseklikten iskeleden atlayarak hayatlarını kurtardı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
19 okul bahçesi ücretli otoparka dönüştürüldü
19 okul bahçesi ücretli otoparka dönüştürüldü İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla kentteki 19 devlet okulunun bahçesi, ders saatleri dışında ücretli otoparka dönüştürüldü. İşletme yetkisi, Valiliğe bağlı İSTAY AŞ’nin kurduğu “İstaypark” adlı platforma verildi. Veliler ve eğitimciler, farklı araçların okul binalarına kadar girebilmesini güvenlik zafiyeti olarak yorumladı.
Ünlü spikerler serbest bırakıldı!
Ünlü spikerler serbest bırakıldı! İstanbul'da uyuşturucu soruşturması kapsamında spikerler Meltem Acet, Ela Rümeysa Cebeci ve Hande Sarıoğlu, adliyedeki ifadelerinin ardından Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Üç spiker, ifadeleri ve alınan kan örnekleri ardından serbest bırakıldı.
'Erdoğan layık oldukları gibi davranıyor'
'Erdoğan layık oldukları gibi davranıyor' Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı, kendisiyle ilgili açık hukuksuzluk olmasına rağmen iş dünyasından herhangi bir tepki göremediğini belirterek "Dışarıya çıktığımda iş dünyasının içinden geçeceğim. Türk burjuvazisi filan deniyor, burjuva filan değiller. Tayyip Erdoğan bunların ruhunu okumuş, onlara layık oldukları gibi davranıyor" dedi.
‘Fotoğrafı kaldırıldı’
‘Fotoğrafı kaldırıldı’ Florya Atatürk Deniz Köşkü’nde üç yıla yakın süredir süren restorasyon çalışmaları tartışma yarattı. Sosyal tesislerde yer alan lokantanın yeniden açılırken Atatürk fotoğrafının kaldırıldığı, yerine televizyon konduğu öne sürüldü. Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü, CHP’li Okuducu köşkün boşaltıldığını belirterek, “Uzmanlar sabit materyallerin sağlam sökümünün mümkün olmayacağına dikkat çekiyor” uyarısında bulundu.
Tedesco puan kaybının nedenini açıkladı!
Tedesco puan kaybının nedenini açıkladı! Fenerbahçe, Başakşehir'le deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Sarı lacivertlilerde teknik direktör Domenico Tedesco açıklamalarda bulundu.
Arif Kocabıyık tutuklandı!
Arif Kocabıyık tutuklandı! İlave TV isimli YouTube kanalında sokak röportajları yapan Arif Kocabıyık tutuklandı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye