En geleneksel haliyle etli lahana sarması nasıl yapılır?
Yumuşacık haşlanmış lahana yapraklarının içine doldurulan aromatik kıymalı harçla hazırlanan etli lahana sarması, kış sofralarının en sevilen geleneksel yemeklerinden biri.
Pasinler Ovası'nda hasat başladı: Tanesi 50 kilo geliyor....
Lahana üretiminde verimli bir sezonu geride bırakan Erzurum'un Pasinler Ovası'ndaki çiftçiler, ata tohumları sayesinde 50 kilogramı aşan lahana üretmeyi başardı.
Eken az, müşterisi çok! 30 yıldır ailenin geçim kaynağı
Deden toruna kalan ata tohumundan üretilen lahanaların hasadı başladı
İbrahim Saraçoğlu'nun mucize kürü: Yiyen gün boyu acıkmıyor
Doğal besinlerle uzun süre tok kalmak mümkün! İçeriğindeki özel bileşenler sayesinde açlık hissini bastıran bu mucizevi sebze, gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı oluyor. Hem metabolizmayı hızlandıran hem de sindirimi destekleyen bu besin, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezlerinden biri.
Ağustos ayında ekilmişti hasadı başladı: Tarlada kilosu 15 lira..
Bafra Ovası'nda bu yıl beyaz lahanada 135 bin ton rekolte tahmin ediliyor.
Geleneksel lezzet: Lahana sarması tarifi
Lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez klasiklerinden biri. İncecik sarılmış lahana yaprakları, baharatlarla lezzetlendirilmiş iç harcıyla sofraların yıldızı olmayı başarıyor.
Çiftçinin hayalleri suya düştü! Ürünler tarlada kaldı...
Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği, lahana üreticisini olumsuz etkiledi. Önceki yıl devasa boyutlara ulaşan Sivas lahanaları bu yıl olgunlaşmayarak tarlada kaldı.
Bafra Ovası'nda hasat bu yıl zorlu geçti: 200 bin ton rekolte üreticiyi memnun etmedi!
Bafra Ovası'nda 200 bin ton beyaz lahana hasadı bekleniyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu günde 1 bardak içilmesini öneriyor! Vücuttaki mikrobu dışarı atıyor... 'Özellikle kadınlar içmeli'
Beyaz lahana kürü 1 bardağında pek çok mucize saklıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu beyaz lahana kürünün özellikle selülit sorunu yaşayan kadınlar tarafından tüketilmesini öneriyor.
Muş ovasında yetişiyor: Tanesi 60, kilosu 6 lira
Muş'ta lahana üretiminden 90 milyon lira gelir bekleniyor.
Muş Ovası'na ekildi: Tarlada tanesi 60 lira
Türkiye'nin üçüncü en büyük ekilebilir alanına sahip Muş Ovası'nda hasadı devam eden lahana ile bu yıl kent ekonomisine 90 milyon 365 bin lira katkı sağlanacağı öngörülüyor.
Ekim ayında hangi meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz?
Yeni gelen her ayla birlikte sofralarımıza misafir ettiğimiz meyveler ve sebzeler değişiyor. Günümüz şartlarında, her türlü meyve ve sebzeyiyi dört mevsim bulmak mümkün olsa da, mevsimsel beslenme, insan sağlığı için çok önemli. Öyleyse; Ekim ayında hangi sebze-meyveleri tüketmeliyiz?
Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır? Klasik beyaz lahana turşusu tarifi
Çorbadan salataya, turşudan sarmaya kadar farklı formlarda sofralarda kendine yer bulan beyaz lahana, severek tükettiğimiz sebzeler arasında.. Sonbaharda kurulan lahana turşusu, lezzeti ve faydaları ile mutfağımızın adeta gözdesi. İşte doğal yöntemlerle kurulan nefis bir beyaz lahana turşusu tarifi…